SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tricolorii, învinși de cocoșii galici cu 2 la 1 la meciul de deschidere de la Euro 2016 – (FOTO, VIDEO)

11 iunie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: digisport.ro Foto: Gulliver/GettyImages


Franța a bătut România în meciul de deschidere de la Euro 2016. Scorul final a fost de 2-1 în favoarea „cocoșilor galici”. Echipa de peste Prut a fost la doar câteva minute de un rezultat mare şi doar o execuţie de excepţie a lui Payet, pe final, a făcut ca naţionala tricoloră să piardă la debutul turneului din Hexagon. 

Olivier Giroud (57) şi Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65, din penalty) a înscris golul României.

Elevii lui Anghel Iordănescu au început curajos şi au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 4, când Bogdan Stancu a irosit o mare ocazie de gol, şutând din doar doi metri în portarul Lloris, deși scăpase din marcajul adversarilor.

Dimitri Payet este primul jucător francez care oferă o pasă decisivă și marchează într-un meci de Campionat European, după David Trezeguet, în finala turneului final din 2000, notează digisport.ro

Campionatul European a ajuns la ediția cu numărul 15. Va fi prima ediție cu 24 de participante. Mascota EURO 2016 este Super Victor, un simpatic băiețel pasionat de fotbal. Trofeul pe care îl primește câștigătoarea Campionatului European mai poartă și numele de Cupa Henri Delaunay, în cinstea francezului care a avut ideea organizării competiției.

Fabricat din argint și păstrând nota clasică, noul trofeu a crescut în înălțime cu 18 centimetri și în greutate cu două kilograme, având o înălțime de 60 de centimetri și o greutate de opt kilograme.

 

Comentarii