SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Trucuri ca să nu-ţi fie rău de la băutură

31 decembrie, 2014 Autor: Adriana Vasilcov


”Nu am să mai beau niciodată”! Asta spun toţi cei care, la un moment dat, s-au trezit cu o năucitoare durere de cap şi cu stomacul, învârtindu-se ca o cuvă de maşină de spălat. Ca să nu ajungeţi la aşa stare, vă recomandăm să ţineţi cont de câteva sfaturi simple.

 

Respectaţi limitele

Atunci când vă cunoaşteţi limitele şi le respectaţi, este puţin probabil să daţi pe gât pahar după pahar, după fiecare ciocnire de noroc cu prietenii. În plus, la petrecere vă puteţi aşeza în grupul celor care obişnuiesc să bea mai puţin, astfel încât să nu fiţi luat de val.

 

Mâncaţi înainte, în timpul, sau după consumul de alcool

Este demonstrat științific faptul că atunci când mâncaţi înainte să beţi, scade riscul de a vă intoxica cu alcool. În plus, mâncarea împiedică infiltrarea rapidă a alcoolului în sânge.

 

Nu beţi de dragul băutului

Să beţi responsabil, înseamnă să beţi doar atunci când vreţi, nu când prietenii vă invită. De asemenea, luaţi în calcul alternarea băuturilor alcoolice cu cele non-alcoolice.

 

Nu beţi, dacă luaţi medicamente

Daca sunteţi sub tratament, nu beţi. Renunţaţi la ideea de a nu lua medicamentele în noaptea dintre ani.

 

Nu lăsaţi băutura nesupravegheată

Dacă sunteţi acasă, la rude sau la prieteni şi nu sunt persoane necunoscute în jur, atunci n-ar trebui să aveţi probleme. Însa, dacă sunteţi într-un restaurant, club sau cu persoane pe care nu le cunoaşteţi, nu lăsaţi paharul din mână. Nu știți niciodată ce vi se poate pune în băutura fără să vă daţi seama şi, astfel, riscaţi să vă transformaţi într-o victimă sigură.

 

Nu beţi o băutură pe care nu o cunoaşteţi

Daca vi se propune să gustaţi ceva “nou”, este recomandat sa nu riscaţi. Nu ştiţi cum va reacţiona corpul dvs. la respectiva băutură. Rezumaţi-vă doar la băuturile pe care le-aţi testat şi despre care stiţi că nu vă fac rău.

 

Comentarii