SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Trupa Maroon 5, interzisă în China

19 iulie, 2015 Autor: Ana Creascov Sursa: NewMusicalExpress


Din cauza unor mesaje de felicitare adresate lui Dalai Lama cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a liderului spiritual tibetan, Maroon 5 a fost interzisă în China.

Nu a fost oferită fanilor nicio explicaţie oficială pentru anularea concertlor din septembrie din Beijing şi Shanghai , însă decizia trupei pare să aibă legătură cu un mesaj publicat pe Twitter de clăparul Jesse Carmichael, ce a fost ulterior şters, şi care consta în tradiţionala urare „La mulţi ani!”, adresată lui Dalai Lama cu ocazia zilei de naştere a acestuia. Mesajul respectiv conţinea şi un link care făcea trimitere către o fotografie de pe reţeaua Instagram, care a fost la rândul ei ştearsă între timp.

Ediţia din Beijing a publicaţiei Time Out a făcut următoarea precizare: „Am auzit că se vorbeşte despre faptul că trupa Maroon 5 a fost împiedicată să cânte aici (în China, n.r.) de către «prietenii» noştri politicieni. O întâlnire cu Dalai Lama reprezintă tot ce trebuie să facă un artist pentru a primi un refuz pe cererea lui de viză”.

Dalai Lama, care trăieşte în exil din 1959 şi a primit premiul Nobel pentru pace în 1989, este o personalitate apreciată în lumea întreagă, însă el se află în conflict cu liderii comunişti din China de mulţi ani.

Comentarii