SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Tuareg. Poporul, unde femeile conduc familiile şi iau toate deciziile – (FOTO)

20 august, 2016 Autor: Rodica Tomașenco Sursa: romanialibera.ro Foto: www.google.com

STIL DE VIATAPoporul în care bărbaţii NU au nici un drept. Femeile conduc familiile şi iau toate deciziile.

 

Suntem obișnuiți să vedem femei musulmane cu fața acoperită de văl. Dar bărbați acoperiți, nu! Vă vine să credeți, sau nu, există un popor în care locurile în societate sunt inversate, în care femeia conduce familia și tot „sexul frumos” poate avea amanți, dacă dorește.

Termenul „tuareg” desemnează un popor de nomazi cu o populaţie estimată între 1,5 şi 2,5 milioane de indivizi. Sunt locuitori istorici ai regiunii saheliene divizată de colonizare între Algeria, Burkina Faso, Libia, Mali, Mauritania şi Niger. Popor cu istorie milenară, ei posedă propria limbă (tamasheq, înrudită cu berbera) şi propriul alfabet (tifineq). Au fondat oraşul Tombuctu între secolele XI şi XII şi au dominat în istorie comerţul transsaharian timp de secole.

 

Tuareg este unul dintre cele mai aparte popoare din lume. Reprezentanții acestui popor au un cu totul alt stil de viață: aici, reprezentantele sexului frumos se bucură de drepturi depline în societate, iar bărbații sunt nevoiți să stea cu capul jos și să se mulțumească doar cu ceea ce le este permis.

Atunci când ating vârsta majoratului, tinerii primesc de la tații lor un cuțit și un voal în spatele căruia își vor ascunde chipul toată viața, și îl pot scoate doar în prezența soției sau amantei.

Femeile însă au parte de o altfel de viață socială: ele nu doar că nu își acoperă fața, dar pot avea un număr nelimitat de amanți și legături sexuale până când se vor căsători. Dar, și atunci secretul vieții personale va fi păstrat cu sfințenie. Asta înseamnă că un bărbat poate să intre în casa femeii sau să iasă de acolo doar la răsărit sau la apus.

Femeiele tuareg sunt cele care fac averea, ele sunt proprietarele locuințelor, iar în caz de divorț, averea este împărțită la discreția lor. Deseori cămilele sunt singurul lucru care le revine bărbaților după divorț. În mod tradițional, copiii rămân cu mama.

În general, drepturile și libertățile acestor femei pot fi motiv de invidie pentru femeile din Europa.

 

 

Comentarii