SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

ULTIMA ORA! Cutremur de 4,5 grade pe scara Richter, resimțit și în Chișinău

25 aprilie, 2018 Autor: Petru Moisei

SOCIAL(update 21:00) Seismologii anunță că magnitudinea cutremurului a fost de 4,5 pe scara Richter, dar nu de 5 cum s-a anunțat anterior. (20:30) Un cutremur de magnitudine 5 s-a produs în această seară în zona seismică Buzău- Vrancea, anunță INFP.

Seismul s-a produs la ora 20:15, la adâncimea de 144.738 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe Covasna (12km), Întorsura Buzăului (25km), Târgu Secuiesc (27km), Nehoiu (35km), Sfîntu Gheorghe (52km), scrie digi24.ro.

Astfel de mișcări pot fi utile pentru că eliberează din tensiunea acumulată în zona seismică Vrancea, spune Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP.

„Aceste cutremure moderate eliberează o cantitate de energie, dar la o scară destul de mică. Eliberează energia într-o zonă de câțiva kilometri. Dacă ne referim la acumularea de energie în zona Vrancea, e totuși la o scara mai mare. Aceste cutremure mici mai eliberează ceva din tensiune, mai reușesc într-un fel să amâne producerea unuia mare, dar nu pot elimina producerea unui cutremur mare”.

Când ar putea avea loc acesta?

Nu se poate face o previziune decât la o scară mare de timp. Putem spune foarte aproximativ că ne așteptăm la cutremur mare. Din păcate știm că Vrancea poate producer cutremure mari. O predicție, să spui exact data, nici măcar anul nu se poate spune – de ani buni se tot fac astfel de preziceri și toate au dat greş”, a spus Mircea Radulian.

 

Comentarii