SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un bărbat și o femeie, ambii în scaun cu rotile vor aduce pe lume un copil. Aceștia locuiesc la Azilul pentru Bătrâni și Invalizi din Chișinău

6 februarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: protv.md Foto: protv.md

SOCIALDestinul le-a adus multe necazuri, dar iată că în sfârșit le-a împlinit un vis. Un bărbat și o femeie, ambii în scaun cu rotile vor aduce pe lume un copil. Aceștia locuiesc acum la Azilul pentru Bătrâni și Invalizi din Chișinău, acolo unde, cel mai probabil, își vor crește și copilul.

Natalia și Valeriu s-au cunoscut la azil acum doi ani. El era aici de 16 ani, iar ea abia venise. Au decis să formeze un cuplu, iar faptul că sunt împreună le făcea zilele, atât de împovărate de necazuri, mai ușoare.

 

Valeriu are 40 de ani, iar Natalia 29. El a ajuns în scaunul cu roțile în urma unui accident rutier, iar ea a rămas cu invaliditate la 18 ani, când a căzut de la etajul patru al blocului în care locuia.

„Era dezastru cu mine, acum mi-am venit în fire. Stăteam numai în pat, eram slabă, galbenă, pe moarte”, spune Natalia Cislari.

Era disperată, credea că viață s-a oprit, că nu va avea vreodată o familie și mai ales, că nu va mai putea deveni mama vreodată, iar asta era pentru ea o durere enormă. Acum opt luni, însă, a aflat că poate fi și fericită.

Viitorii părinți vor avea un băiețel. Au ales deja și un nume, îi vor spune Albert. Bagajul pentru naștere, Natalia și l-a făcut din diferite donații. N-ar fi avut cu ce să cumpere cele necesare pentru că, spune ea, nu primește nici un ban de la stat. Motivul ar fi că nu are vechime în muncă.

Pe micuț îl va aduce și îl va crește în camera ei de la azil. Aici, și-a amenajat deja cei câțiva metri pătrați așa încât Albert să fie binevenit. Alte posibilități nu are, iar în situația în care este nu poate decât să viseze la casă proprie.

„Cea mai mare dorința e că să fiu la casa mea. Vreau să fie al meu, cât de mic cuibușor. Că mereu mă duc acasă, dar unde?”, a adăugat Natalia.

Azilul Republican pentru Invalizi și Bătrâni găzduiește 43 de persoane în scaun cu roțile. Cazul Nataliei și a lui Valeriu este unul fericit, deoarece detaliile comune de viață și dragostea le-a motivat să-și clădească propria familie.

Contabila azilului afirmă că nu sunt prevăzute resurse suplimentare pentru ca Natalia să-și întrețină copilul.

Pentru a vedea întreg reportajul accesați PRO TV.

 

Comentarii