SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un interpret de la noi este acuzat de viol

2 octombrie, 2014 Autor: Silvia Petrov


”Am fost bătută cu picioarele, aruncau cu încălțămintea în mine. Mi-am pierdut cunoștința. Am început să plâng, să tremur, să spun ”Tatăl Nostru” în voce. Svetlana Snegur mă punea să-i pup mâinile, să-i spun că este frumoasă și să spun că-mi place de Valeriu Cornea. La urmă mi-a întins 100 de lei. După asta am fost presată de Valeriu Cornea să spun că a fost benevol.” O tânără studentă din capitală susține că a fost sechestrată și violată de către un interpret de la noi și cunoscuta acestuia.

 

Tânăra a depus o plângere la Inspectoratul de poliție Botanica. Ulterior, Procuratura Botanica a inițiat o cauză penală pe acest fapt, scrie Curaj.TV

“ M-a pus cu capul de lavoarul de la bucătărie, mi-a pus un cuțit la gât și-mi zicea: “Fată dragă, noi suntem milionari, miliardari. Tu dacă n-o să fii ascultătoare să faci ce spune cumetrul meu, n-o să te găsească nici toți dracii.”, povestește îngrozită tânăra.

 

Grozăvia s-a întâmplat pe 9 septembrie la ora cinci dimineața.

“Ne-am cunoscut pe o rețea de socializare. M-a convins că este Valeriu Cornea. Am vorbit două zile. A treia zi mi-a cerut numărul de telefon. M-a telefonat și mi-a propus să ne întâlnim, să discutăm la o cafea. A fost destul de politicos. Ne-am întâlnit peste câteva zile la ora 20:00. Când am ieșit, nu am crezut până în ultimul moment că este Valeriu Cornea. Și mi-a făcut semn: hai intră în mașină. Asta a fost greșeala mea, că am fost naivă. Am intrat în mașină. Am făcut cunoștință – „Eu sunt Valeriu Cornea”, m-am prezentat și eu. După asta, el mi-a spus că se simte foarte rău. I-am propus să mergem la farmacie că e 24/24. Nu, că se simte foarte rău și c-o sună pe o cunoscută de a lui, Svetlana Snegur, care mereu îl tratează. Când a început să vorbească cu ea, a început să conducă fără să mă întrebe, să-mi spună unde mergem. Eu nu vroiam să par sălbatică, să-l întreb, unde te pornești? Ea l-a chemat la Mall. A pus receptorul. M-a întrebat cu ce mă ocup, ce fac, dacă nu mi-e frică să ies noaptea? Am ajuns la Mall, am făcut cunoștință cu Svetlana Snegur. Îmi zice, iată ea e de la ”Popas muzical”, e prezentatoare, că e mare vedetă și ea zice, ”hai la o cafea, să mai stăm să facem cunoștință”. Ne-am urcat toți în mașină, pe drum s-a oprit să facă cumpărături la Nr.1. Au vrut să cumpere alcool. Snegur  a făcut scandal că nu aveau permisiunea să vândă alcool. Am intrat în alt magazin și au cumpărat votcă și cogneac. Am ajuns la Jumbo, Cornea a spus: ”Hai să ducem pachetele sus. Am intrat în apartament. Ei au zis ”Așteaptă să ne schimbăm din haine”. Ei au început să comunice între ei. Mai întâi a venit Snegur și mi-a zis să mâncăm. Mi-a zis: ”Când vei mai avea ocazia să stai la o cafea cu vedetele?” Ea mi-a turnat cogniac. Eu am refuzat. Snegur a zis: ”Tu ce, ne ții de proști?” S-a pornit o ceartă că mă puneau să beau cu de-a sila. Cornea m-a luat de mână și m-a dus în camera de alături. M-a pus pe pat și mi-a zis: ”Hai să rezolvăm problema repede”. Am început să plâng, să tremur, să spun „Tatăl Nostru” în voce. Ea a venit în cameră la noi și a zis: nu vă intimidați. Cornea i-a zis lui Snegur: ”Ei nu-i place de mine. Nu vreau să pierd timpul.” Snegur m-a apucat de păr și a început să mă bată cu pumnii.  Apoi Snegur mă punea să-i pup mâinile, să-i spun că-i frumoasă și să spun că-mi place de Cornea. După asta Cornea m-a luat de mână și a zis: ”Sveta, eu rezolv repede” m-a dus în odaie. Mi-a smuls pantalonii și m-a violat. ”, ne-a declarat tânăra.

După ore în șir de chin, bătută și violată, tânăra a fost lăsată să plece. “Am intrat în casă și m-am culcat jos. Am adormit. Nu am spus la nimeni, m-am distrus psihologic trei zile. După, i-am spus unei prietene de ale mele. Prietena mea mi-a spus că are un cunoscut avocat și o să-mi dea măcar o consultație. Am trecut expertiza medico-legală și medicii au spus că nu au dreptul să tacă pentru o așa infracțiune și leziuni. Au chemat poliția. Am scris plângere.”


Curaj.tv

Tânăra a scris plângere penală pe numele lui Valeriu Cornea, cunoscut interpret de la noi și pe numele Svetlanei Snegur, directoarea proiectului „Popas muzical” al unei televiziuni autohtone.  Astfel, pe 16 septembrie, s-a emis o Ordonanță, doar că în acea Ordonanță s-a menționat că sunt persoane necunoscute.

Am luat legătura cu procurorul Vladislav Harti, de la Procuratura sect. Botanica, dar acesta ne-a spus: “E o cauză penală și prin telefon eu nu vorbesc. La revedere.”

Ulterior l-am contactat în repetate rânduri pe ofițerul superior de urmărire penală al Secției urmărire penală IP Botanica, anchetatorul Gheorghe Luchian, să ne spună la ce etapă este ancheta, dar nu a răspuns la telefon.

Surse, care ne-au rugat să le păstrăm anonimatul, au spus că tânăra a fost supusă expertizei medico-legale și s-a stabilit cu exactitate că a fost bătută și violată.

Totodată, acestea spun că Valeriu Cornea i-a propus bani tinerei, doar ca să tacă. Tânăra a refuzat, iar el a trecut la amenințări.

„Este un caz foarte dificil. Persoanele nu sunt simple. Nu recunosc la moment. Pe 29 septembrie a avut loc confruntarea cu Valeriu Cornea. Ambii recunosc că a avut loc întâlnirea, însă nu recunosc că au supus-o violenței. Astăzi a avut loc confruntarea cu dna. Svetlana Snegur, la care dânsa nu recunoaște, deocamdată, că ar fi bătut-o pe clienta mea.”, ne-a spus avocatul tinerei, Vlad Nevreanschii.

Interpretul Valeriu Cornea, care este bănuit că ar fi sechestrat și ulterior violat tânăra, nu a fost de găsit.

Contactată de Promotime, Svetlana Snegur, directoarea proiectului „Popas muzical”, care este bănuită că a participat și ea la sechestrare și viol, ne-a declarat că acestea sunt niște trucuri murdare și a închis telefonul.

Timp de cinci ani Valeriu Cornea și Svetlana Snegur au fost foarte buni prieteni. Asta până în primăvara anului 2011, când Svetlana Snegur l-a acuzat pe interpret că acesta i-ar fi furat din casă 10 mii de lei, 1300 de euro şi 273 de lei româneşti. Ca replică, Valeriu Cornea a declarat în presă: “Este o persoană foarte periculoasă pentru societate”.

Amintim că anterior, pe numele lui Valeriu Cornea, procuratura Călărași a intentat un dosar penal, că ar fi abuzat sexual o minoră. Totodată, potrivit poliției, Valeriu Cornea are în prezent 2 dosare penale pentru tâlhărie. Interpretul și-ar fi deposedat  victimele de bunurile materiale, asta după ce întreținea relații sexuale cu ele.

 

Ascultă aici ce a declarat unul din suspecți.

Comentarii