SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un mesaj foarte vechi, găsit într-o sticlă pe o plajă din Autralia

6 martie, 2018 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: digi24.ro Foto: evz.ro

DIVERSEUn mesaj foarte vechi a fost descoperit recent în interiorul unei sticlă de gin pe o plajă din Australia. Sticla a fost aruncată dintr-un vapor în urmă cu tocmai 132 de ani.

Sticla a fost găsită în vestul Australiei de un cuplu care se plimba pe plajă. Cei doi au decis să o ia acasă gândindu-se că „va arăta bine pe raftul de cărți”.

Inițial aceștia au crezut că este un gunoi, dar după ce s-au uitat mai atent la sticlă, au descoperit hârtia din interior care era datată cu 12 iunie 1886, lucru autentificat de Muzeul Australian Vestic (Western Australian Museum).

A fost un noroc absolut. Mai bine de atât nu se putea”, spune bărbatul care a găsit sticla.

Sticla fusese aruncată de la bordul unui vapor german numit „Paula”, în Oceanul Indian, la 950 de kilometri de coasta australiană, potrivit lui Ross Anderson, arheolog.

În acea perioadă, au fost aruncate mai multe sticle de la bordul vapoarelor germane, sub forma unor experimente, pentru a depista curenții oceanici.

Fiecare mesaj trimis avea coordonatele vaporului, data și numele navei. Specialiștii de la Observatorul Naval German au verificat modul în care era scris mesajul, dar și informațiile notate în el și au confirmat astfel că este autentic.

Bărbatul care a descoperit mesajul vechi spune că a reușit să-l traducă: „Cunosc limba germană, iar expeditorul îl ruga pe cel care va găsi biletul să noteze coordonatele unde a fost găsit, data și să-l trimită înapoi.”

În cadrul aceluiași experiment, au fost găsite 662 de alte mesaje, iar cel mai recent a fost descoperit în 1934.

Comentarii