SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Nu-mi spuneți femeie boxer!” Campanie publicitară împotriva discrimării de gen

3 februarie, 2015 Autor: Elena Putregai Sursa: womenyoushouldknow.net Foto: womenyoushouldknow.net


„Nu-mi spuneți femeie boxer! Eu sunt boxer.” Acesta este motto-ul noului spot realizat de Everlast, unul dintre cei mai mari producători de echipament pentru box. Compania publicitară are drept scop să atragă atenția asupra fenomenului discrimării de gen.

Spotul abordează faptul că femeile sunt discriminate atunci când sunt numite „femeie boxer”, „femeie șofer” sau „femeie director”. Cineasta Claire Edmondson s-a inspirat din experiența zilnică pentru a scrie scenariul spotului. Ea vrea să pună accent pe faptul că multe femei sunt discriminate atunci când îşi aleg o meserie mai dură, mai des asociată cu imaginea masculină.

Personajul principal al spotului publicitar este adolescenta Makayla Maxwell. Actrița a avut rolul să transmită mesajul: „Îmi imaginez o lume în care nu are importanță dacă ești băiat sau fată, pentru că tot ceea ce contează, este cât de bine joci.”

Lisa Brown, care deține câteva titluri mondiale la box și Mandy Bujold, care va prezenta Canada la Jocurile Panamericane, au fost alte două personalități importante care s-au filmat în acest spot.

Comentarii