SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un nou pas în lupta cu propaganda pe rețelele de socializare. Nu ai poză, nu ai facebook

30 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: deschide.md Foto: deschide.md

TEHNOLOGIIPlatforma Facebook anunță o schimbare majoră care are menirea de a combate știrile false și propaganda apărute pe rețele de socializare.. Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat faptul ca rețeaua a introdus un nou sistem de de securitate, care presupune ca utilizatorilor sa li se ceară sa trimită o poză ”clară” cu fața lor, un selfie, in caz contrar, contul urmând sa fie blocat.

Facebook va cere utilizatorilor sa trimită o astfel de fotografie, pentru a le verifica identitatea, in cazul in care se remarcă o activitate suspectă, informează bzi.ro.

Motivul unei astfel de măsuri este înmulțirea profilurilor care răspândesc știri false si propagandă, așa cum s-a întamplat la alegerile din Statele Unite, iar Facebook vrea să se asigure că utilizatorii sunt umani.

Facebook a confirmat, pentru Wired, că recunoașterea facială este automată și că fotografia va fi ștearsă de pe servere, după ce verificarea este incheiată. Însă, conturile utilizatorilor sunt blocate până la momentul verificării fotografiei încărcate de internauți.

Facebook a anunțat in luna mai că angajează 3.000 de persoane pentru a ajuta la monitorizarea rețelei de socializare pentru comentarii, postări si videoclipuri care includ crime si sinucideri.

Comentarii