SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un nou trend în 2016 pentru sprâncene

4 iulie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: www.vogue.com


Sprâncenele sunt extrem de importante pentru a armoniza trăsăturile feței. În mod special, forma acestora subliniază expresia facială. Jocul este foarte variat: de la o privire înfuriată sau una mirată, până la cea umilă. O formă potrivită poate avea chiar efect de întinerire, îndulcind trăsăturile.

Totuși, atunci când nu te bucuri de o formă „decentă” de la natură, cel mai important este cum le definești, fără să pară prea ostentative, grafice sau ca și cum ai avea un colaj aplicat în loc de sprâncene.

Sprâncene cu aspect natural

Făcând abstracție de la toate lecțiile de pe Instagram, unde se promovează exagerat forma sprânceleor ultragrafice și false în totalitate, iată că a sosit timpul pentru un „contratrend”, ce susține o formă de sprâncene definită mult mai natural.

Sunt multe vedete ce optează pentru acest nou trend, ce lasă un aer lejer, natural, dar îngrijit, fără să „zgârie” retina prin precizia grafică.

Etapele de realizare

  • Atunci când începi machiajul ochilor, trebuie să ai sprâncenele primele ajustate și abia apoi continui cu machiajul ochilor. Doar așa îți poți lua reperele pentru „amploarea” umbrelor de pe pleoape.
  • Nu uita să le demachiezi în prealabil, mai ales că orice urmă de sebum de pe față poate „periclita” persistența machiajului, chiar și în cazul sprâncenelor.
  • După uniformizarea tenului cu ajutorul fondului de ten, se aplică fardul de sprâncene, cu ajutorul unei pensule tonice tăiată în diagonală.
  • Nuanța fardului trebuie să fie identică cu cea nativă dacă nu există nici un contrast față de culoarea părului din cap. Tonurile de grej (mai închis sau mai deschis) sunt nuanțe universal-valabile.
  • Forma sprâncenelor este dictată de regula 2/3:  2/3 asccendent și 1/3 descendent.
  • Evită să le tunzi. Riști să obții o formă prea grafică.
  • După ce le-ai definit doar din fard, imprimează-le cu ajutorul unui fixator de sprâncene.

Comentarii