SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un spectacol de Vasile Alecsandri va avea loc la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”

8 noiembrie, 2017 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: eurotv.md Foto: eurotv.md

CULTURĂTeatrul Naţional „Eugene Ionesco” va prezenta vineri, 10 noiembrie, începând cu ora 18.30, spectacolul „Chiriţa în provincie” de Vasile Alecsandri în regia lui Petru Vutcărău, informează MOLDPRES.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din R. Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 20 de ani, potrivit organizatorilor.

Premiera spectacolului „Chiriţa în provincie” în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriţei, a avut loc pe scena Teatrului „Eugene Ionesco” la 26 decembrie 1993 şi s-a jucat cu succes timp de peste 10 ani. În 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013, ‘coana Chirița este jucată de Valeriu Pahomi. Din distribuţie mai fac parte actorii Radu Canţâr, Denis Dimitriu, Emilian Creţu, Gheorghe Pietraru, Anatol Guzic, Dumitru Mamei, Stanislav Cotorobai ş.a.

Tot vineri, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Satiricus I. L Caragiale” va avea loc spectacolul „Puştoaica de la etajul 13” de Mircea M. Ionescu,  iar la Teatrul „Luceafărul” – spectacolul  „O istorie din cartierul de vest” de A. Laurents. În aceeaşi zi, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va găzdui concertul simfonic „Folclor şi tradiţii”, susţinut de Orhestra simfonică a instituţiei, dirijor Carlo Vitez (Austria), violonistul Radu Banariuc şi pianistul Victor Botez (Austria). În program – G. Enescu, G. Gershwin, C. Vitez, M. Ravel, C. Saint-Saens.

Mâine, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va avea loc spectacolul  „Take, Ianke şi Cadâr” de Victor Ion Popa, la teatrul „Luceafărul” – spectacolul  „Opera de trei parale” de Bertold Brecht,  iar la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” –  spectacolul „Traviata” de Giuseppe Verdi.

Sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 11.00, Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va juca spectacolul „Doctorul Aumădoare” (în limba rusă) de Cornei Ciukovski, iar Teatrul Municipal „Guguţă” – Tronca-Ponca. Vâj!” de Aurelia Plăcintă. În aceeaşi zi, la ora 18.00, la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc spectacolul „Cerere în căsătorie” de A. P. Cehov, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” – spectacolul „Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski şi la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la ora 18.30 – spectacolul „Arta convieţuirii” de Yasmina Reza.

Duminică, la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” se va fi jucat spectacolul „Made in Moldova” de Constantin Cheianu, la Teatrul „Luceafărul” – spectacolul „Steaua fără nume” de M. Sebastian şi la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la ora 18.30 – spectacolul „Iubirea la proşti” de Francis Veber.

Comentarii