SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un tâmplar din România şi-a făcut maşină de lux din lemn – (FOTO, VIDEO)

29 aprilie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: adevarulfinanciar.ro Foto: dailymail.co.uk
morgan-peter-szabo-1

AUTOUn român din Corunca, de lângă Târgu Mureş şi-a făcut singur o maşină de lux numai din lemn. Peter Szabo a muncit 4.500 de ore, echivalentul a trei ani şi opt luni pentru a construi autoturismul, botezat „Julia, Roadsterul de Lemn“. Szabo a cheltuit 18.000 de euro, echivalentul a 14.000 de lire sterline, doar pe lemnul special din care este făcută „caroseria“, potrivit Daily Mail.

Maşina este botezată Julia după numele soţiei şi combină liniile retro ale autoturismelor Morgan cu inovaţiile lumii moderne, precum folosirea unei tablete la controlul luminilor şi pentru muzică. Maşina foloseşte un motor V6 de 2,3 litri de Ford Taunus. Scaunele sunt de la un Mercedes-Benz.

„După ce am construit o trăsură de lemn am zis că am nevoie de o provocare mai mare“, spune Peter. „Este foarte greu să găseşti o maşină de lemn de bună calitate. E aproape imposibil să găseşti una în toată lumea“, mai zice el.

Acum că proiectul este finalizat, nu-i place nimic mai mult decât să se plimbe cu maşina prin satul său, unde este admirat de către vecini.

Autoturismul atinge 90-100 de km/h pe drumurile din sat, dar Szabo spune că maşina va prinde viteze mai mari odată ce va ajunge cu ea pe autostradă. Iar acum, că „Julia“ este gata, Szabo are deja un an alt proiect: o maşină cu design futurist şi motor electric.

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Comentarii