SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Un turc a speriat călătorii din Aeroportul Chișinău, după ce a strigat că deține un obiect explozibil – (VIDEO)

29 iunie, 2017 Autor: Alexandru Rufanda Foto: border.gov.md

ŞTIREA ZILEIUn cetățean al Turciei a băgat în sperieți călătorii după ce a strigat că în geanta personală ar avea două kg de substanțe explozive. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal de către polițiștii de frontieră pentru comunicare mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism.

Potrivit Poliției de Frontieră, bărbatul s-a prezentat ieri, 28 iunie, în punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, pe sensul de ieșire din țară, în scopul plecării spre Turcia.

Astfel, în timpul procedurii de înregistrare a pasagerilor cursei Chișinău – Istanbul, cetățeanul turc a comunicat agentului de înregistrare a călătorilor despre faptul că în bagajul său deține o cantitate de două kg de substanțe explozive. Pentru amplificarea situației, persoana a încercat să sperie călătorii aflați în acel moment la controlul de rigoare și să strige despre deținerea explozibilului asupra sa. În aceste condiții au fost alertați polițiștii de frontieră din aeroport, care au acționat operativ prin izolarea persoanei, dar și a bagajului. La scurt timp, în urma acțiunilor întreprinse s-a constat că alerta este falsă. Cetățeanul a fost reținut și se afla în izolatorul de detenție preventivă.

Urmare a cercetărilor primare, bănuitul de comiterea infracțiunii este cetățean al Turciei de 26 de ani, în R. Moldova își făcea studiile la una din instituțiile de învățământ.

În prezent, ofițerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportului Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea stabilirii motivului acțiunii cetățeanului turc, dar și luării măsurilor legale ce se impun.

Conform art. 281 Cod Penal al RM, pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, bărbatul riscă pedeapsă maximală în formă de închisoare de până la 2 ani.

Comentarii