SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Unde poți găsi case la prețul unei cafele

9 octombrie, 2014 Autor: Cristina Costea


În timp ce mulți dintre noi strâng la ciorap fiecare bănuț pentru a cumpăra un apartament nou, în unele părți ale lumii există case părăsite, ce sunt oferite aproape gratuit persoanelor ce sunt gata să le ofere o nouă viață.

 

De ce să cheltui un euro pe o cafea și un croissant, dacă poți să îți cumperi o casa pe insula Sicilia?

 

Autoritățile din Gangi, un orășel medieval de la poalele vulcanului Etna, au scos pe piață 20 de locuințe părăsite la acest preț derizoriu, în speranța că vor reuși să îl repopuleze și să atragă noi investiții în zonă.

Deși este situat în mijlocul unui peisaj e vis, fiind înconjurat de câmpuri de grâu și văi împădurite, la doar o oră distanță de stațiunea turistică Cefalu, orașul pierde tot mai mulți locuitori din cauza lipsei e activități.

Pe lângă un euro, pe care trebuie să îl achiți pentru a intra în posesia unei locuințe, cumpărătorii trebuie să mai achite 5000 de euro, suma ce garantează consiliului local că proprietate va fi renovată în maxim 5 ani. După ce casa este restaurată banii sunt returnați. Însă, cheltuielile pentru reparație pot atinge și suma de 35.000 de euro, din cauza că unele proprietăți sunt într-o stare deplorabilă și trebuiesc refăcute în totalitate.

Italienii, însă, nu sunt singurii care au venit cu astfel de soluții ingenioase. În Marea Britanie, în orașele Staffs și Stoke, au fost puse în vânzare case la prețul de o liră. Autoritățile britanice au trecut la altfel de măsuri pentru a reduce rata criminalității în zonă, locuințele părăsite fiind în permanența ținta infractorilor.

Persoanelor care intră în posesia locuințelor, li se acordă un împrumut de 30.000 de lire sterline cu o dobândă foarte mică pentru a le renova și le pot vinde doar după ce au locuit 5 ani în acestea.

 

 

 

Deși la mijlocul secolului trecut, Detroit era unul dintre cele mai prospere orașe din Statele Unite, astăzi este un oraș aproape pustiu. Falimentarea uzinelor constructoare de mașini a dus la dispariția locurilor de muncă, oamenii fiind nevoiți să își părăsească locuințele și să plece în alte orașe în căutarea unei vieți mai bune. În orașul în care autoritățile nu mai pot acoperi nici măcar cheltuielile pentru iluminatul stradal, cei mai aventurieri își pot cumpăra locuințe cu preturi între 1 și 500 de dolari, a căror valoare reală depășește 30.000 de dolari.

 

Comentarii