SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Uneori pantofii înalți ne pot crea probleme

3 iunie, 2015 Autor: Sabina Roibu Sursa: http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-pantofii-cu-toc-inalt-pot-provoca-grave-dezechilibre-daca-sunt-purtati-in-fiecare-zi-14391427
moda_2013_pantofi_cu_toc_floral


Pantofii înalți le ajută pe femei să fie sexy. Dar cât de des ar trebui să-i încălțăm?

În baza unui studiu realizat pe un număr mare de femei s-a dovedit că acele care au purtat pantofi cu tocuri de cel puțin 10 cm, de 3 ori pe săptămână, timp de 3 ani, au avut efecte nedorite.

Pantofii cu toc sunt un detaliu important în stilul vestimentar al  unor oameni care au anumite profesii și femeile îi încalță zi de zi , chiar știind riscurile la care se supun.

Doctorul Youg-Seok Jee de la Universitatea Hanseo din Coreea de Sud a declarat că uneori sunt posibile accidente majore,spre exemplu căderile sau entorsele grave. Recomandarea ei este reducerea perioadei purtării pantofilor cu toc și exercițiile de întărire a gleznei, cum ar fi mersul pe călcâie sau ridicarea degetelor de la picioare atunci când stăm în birou.

De asemenea pot apărea efecte precum deformare picioarelor, durerile de spate și modificarea mersului. În momentul în care simțim că picioarele noastre au nevoie de o pauză de la tocuri ar trebui să trecem la o încălțăminte comodă.

 

 

 

Comentarii