SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Untul de Shea are un efect miraculos asupra pielii

23 mai, 2015 Autor: Cristina Movilă Sursa: www.frunza-verde.ro
Shea butter and nuts on a wood


Fructul arborelui african de Shea (Vitellaria paradoxa) este sursa din care se obține untul de shea. Untul de shea, sau untul de karité este folosit în mod tradițional pentru a reduce ridurile fine, cicatricile și ridurile de expresie, precum și pentru a diminua iritațiile pielii provocate de psoriazis, eczeme, arsuri solare, înțepături de insecte sau orice alte afecțiuni cutanate.

Untul de shea stimulează regenerarea celulară, previne îmbătrânirea pielii și a părului si are proprietăți hidratante și nutritive excelente pentru ten și pentru corp. Reprezintă un excelent tratament pentru buze, sau pentru călcâiele crăpate. Tonifică, luminează și redă finețea pielii într-o manieră impresionantă.Este un ingredient ideal pentru a fi folosit, împreună cu alte extracte de plante, în produsele cosmetice. Deoarece se topește la contactul cu pielea, principiile active se absorb foarte ușor, fără a lăsa urme grase.

Utilizări ale untului de Shea

Utilizarea continuă a untului de Shea asigură un efect protector pentru combaterea îmbătrânirii pielii protejând pielea cu o peliculă invizibilă ce permite evitarea deshidratării și este foarte eficienta împotriva agresiunilor cauzate de soare, vânt si schimbarea bruscă a temperaturii. Este foarte eficient în regenerarea pielii, calmarea pielii iritate și este poate cel mai bun remediu natural împotriva îmbătrânirii.

Utilizarea untului de shea pentru buze, nas și corp

Untul de shea este folosit pentru tratarea buzelor uscate din cauza frigului, redându-le strălucirea naturală. Este util și pentru nasul iritat din cauza alergiilor sau a răcelilor.
De asemenea, poate fi folosit pentru a da pielii un aspect satinat, hidratat și neted.

Utilizarea de către persoanele care fac sport

Este foarte eficient pentru articulațiile coatelor și genunchilor și pentru tălpi. Utilizarea sa este recomandată inainte și după exercițiile fizice pentru că face pielea mai suplă și reduce bătăturile. Untul de shea permite recuperarea rapidă a mușchilor și a elasticității pielii și stimulează eliminarea toxinelor.

Îngrijirea părului cu unt de Shea

Untul de shea protejează parul împotrivă efectelor razelor solare și are efect regenerator asupra structurii capilare, conferindu-i finețe, strălucire și volum.

Comentarii