SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

UTILITAR. Sfaturi pentru alegerea unei mașini second-hand

5 februarie, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Sursa: digi24.ro

AUTOCumpărarea unei maşini second-hand este, în unele cazuri, o loterie. Şi asta pentru că există persoane care, din dorinţa de a câştiga mai mulţi bani, fac tot posibilul să ascundă unele defecţiuni. Specialiştii spun că printre cele mai importante aspecte în evaluarea unei maşini se numără anul de fabricaţie, numărul de kilometri, dar şi starea tehnică şi estetică a maşinii.

Anual, în Moldova se vând şi se cumpără mii de autoturisme la mâna a doua. Credem că acest articol este tocmai potrivit pentru cei care intenționează să achiziționeze o mașină second-hand. Iată cinci aspecte, prezentate de jurnaliștii e la digi24.ro, de care trebuie să ţineţi cont atunci când decideţi să cumpăraţi o maşină uzată.

  • Verificaţi, cu ochiul liber, dacă maşina a fost lovită. Dacă există scurgeri de vopsea sau în unele zone aceasta are aspect de coajă de portocală, înseamnă că a fost revopsită. Căutaţi, de asemenea, urme de rugină.
  • Apoi, comparaţi kilometrajul indicat de bord cu uzura maşinii. Verificaţi cât de tocit este cauciucul de pe volan sau pedalele, schimbătorul de viteze sau tapiţeria.
  • Un alt aspect de care e bine să ţineţi cont este modul în care se comportă maşina în trafic. Mergeţi cu ea, atât în oraş, cât şi în afară, ca să vă faceţi o idee despre direcţie, frâne, motor sau cutia de viteze.
  • Verificaţi actele maşinii şi carnetul de service. Cereţi proprietarului toate actele maşinii, inclusiv facturile de revizii şi reparaţii.
  • Dacă maşina aleasă v-a plăcut, nu vă grăbiţi să bateţi palma cu proprietarul. Mergeţi într-un service auto, pentru o verificare completă.

Sfaturi în alegerea unei maşini second-hand

1.Verificaţi dacă maşina a fost lovită

2. Atenţie la kilometraj

3. Verificaţi instalaţia electrică

4. Faceţi un drive-test

5. Verificaţi ITP-ul şi actele

Comentarii