SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Valea Norilor: ,,POT nu este doar un concurs, dar și un proiect de promovare”

14 martie, 2015 Autor: Daniela Timofti


Tineri, talentați și nebuni – așa îi văd fanii pe cei patru băieți din trupa ,,Valea Norilor”. Recent, cântăreții s-au întors dintr-un turneu care a durat zece zile și a avut loc în zece orașe din România, iar munca depusă le-a fost răsplătită pe măsură.

Cum a apărut ideea formării trupei?

Nu a fost o idee inițială, de fapt. Petru și primul nostru toboșar aveau o trupă, dar le lipsea basistul. Un prieten comun le-a făcut cunoștință lui Petru cu Stan, apoi li s-a alăturat și Jackson și așa s-a format trupa.

Cui îi aparține ideea denumirii și de ce așa vă numiți?
Ideea îi aparține mai mult lui Jackson. El a propus să facem ca trupele americane, să preluăm numele unui loc cunoscut (din Chișinău). Ideea inițială a fost să fim „Valea Morilor”, adică „Mill Valley”, apoi am zis că „Valea Morilor” nu sună prea bine, mai ales că avem un parc denumit astfel, și Stan a zis: „Hai să schimbăm o literă”. Și am schimbat.

Cu ce impresii ați revenit în urma turneului din România?

Pentru noi, acest turneu a fost o experiență inedită, o varietate de trăiri și emoții compleșitoare. Ne-am simțit foarte bine în turneu, am fost plini de energie și emoții din cele mai pozitive. Ni s-au întîmplat lucruri interesante, am avut parte și de peripeții pe care le vom ține minte mult timp înainte. Credem că toate acestea sunt impresii și cel mai important, e că vrem să mai facem asta.

În ce orașe ați cântat?

Am cîntat în 10 orașe: București, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Târgu-Mureș, Roman, Suceava, Botoșani.

Cum v-a întâmpinat publicul român?

Publicul din România a fost foarte receptiv și empatic, ceea ce ne-am dorit. Oamenii s-au distrat la fiecare concert, am primit și feedback pozitiv, fapt ce ne-a încurajat mult.

Ce puteți spune despre concertul care va avea loc la Chișinău?

Ne-am propus ca acest concert să fie unul de încheiere a „The Storm Tour”. Am avut un turneu amplu, în care am învățat multe lucruri, am acumulat experiență și acum vrem să arătăm publicului din Moldova de ce suntem în stare. Concertul va avea loc pe 21 martie la Tipografia 5. În deschidere va evolua trupa locală 1OOOfacez. Concertul poartă denumirea de „MIND STORM cu Valea Norilor și 1OOOfacez” și îl puteți găsi pe Facebook.

Obțineți profit în urma concertelor?

Se întâmplă să obținem, însă investim totul în trupă pentru a acoperi unele necesități.

Care piesă vă este cel mai aproape sau vă caracterizează ca trupă?

Piesa „VN (Valea Norilor)”. Ea este despre acest loc magic care se numește Valea Norilor și despre stările emoționale în care ne induce el.

Ce reprezintă pentru voi participarea la POT?

Participarea la POT reprezintă pentru noi, în primul rând, experiență, apoi am cunoscut și mulți oameni interesanți, plăcuți, de la care am avut ce învăța. POT nu este doar un concurs, ci și un proiect de promovare a tinerelor talente din Moldova și a fost minunat să vedem că în țară există atâtea trupe care fac muzică.

Cu ce vești veniți pentru fanii voștri?

Cea mai nouă veste rămâne a fi concertul, dar sperăm să începem cât mai curînd munca asupra primului nostru album. Pe lângă astea, vrem să zicem susținătorilor noștri că avem piese noi, piese foarte bune, pe care le vor putea asculta pe data de 21 marie, la Tipografia 5.

Comentarii