SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Valentin Goga, petrecut pe ultimul drum – (FOTO)

16 februarie, 2016 Autor: Mirela Urușciuc


Valentin Goga, directorul Palatului Naţional "Nicolae Sulac" a fost petrecut ieri pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus la Palatul Național, la ora 10:30, acolo unde toţi cei care l-au îndrăgit pe artist au mers să-şi ia rămas bun. Maestrul a fost înmormântat la Cimitirul Central din Capitală.

Valentin Goga s-a stins din viaţă în urma unui infarct, în culisele Palatului Naţional, după un concert în care a cântat la nai. Iată ce spune ministrul de cultură Monica Babuc, pe pagina sa de facebook, în legătură cu moartea artistului:

Maestrul s-a născut în data de 9 octombrie 1949, în satul Ţaul din raionul Donduşeni. Valentin Goga a fost bateristul formaţiei „Noroc”. În 1991, a fost numit director adjunct al Filarmonicii de Stat, apoi director adjunct al Centrului Republican de Cultură şi Artă.

Din 1995, artistul a ocupat funcţia de director general al „Moldova-concert”. Şeful statului Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip şi ministrul Culturii, Monica Babuc, au exprimat familiei sincere condoleanţe.

Comentarii