SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Valentina Nejel te îndeamnă să vizitezi GERMANIA – (FOTO)

25 iulie, 2016 Autor: Daniela Babici


Tânăra interpretă Valentina Nejel a făcut, recent, o escapadă muzicală în Germania. PROMOTIME a descusut-o de impresii și sfaturi pentru cei care-și doresc o călătorie anume cu această destinație.

Ce ne poți spune despre destinația aleasă?

Eu în Germania am fost deja a 5-a oară. Însă, e un stat unde m-aș întoarce mereu, pentru că sunt multe locuri de vizitat și e o țară care ți se memorează. Ultimele mele vizite acolo au fost la sfârșitul lunii mai și la finele lunii iunie.

Germania se consideră, în genera,l una dintre cele mai curate și ordonate țări. Orașe frumos amenajate, străzi bune și curate, se circulă foarte ordonat și regulamentar. Iar în fiecare oraș vizitat, partea veche e memorabilă, cu o arhitectură nemaipomenită.

Ce bucate și băuturi tradiționale ai gustat acolo?

Cel mai popular fast-food tipic nemțesc sunt cârnăciorii (Currywurst, Bratwurst), care se mănâncă cu o chiflă sau cartofi pai, ketchup și curry presărat. Tot la capitolul fast-food-uri, ei mai mănâncă și salată de cartofi (cartofi, maioneză sau sos de iaurt și condimente). Nemții, de obicei, consumă multă carne: vită, porc, pasăre.

În timpul verii sunt populare grătarele. Au niște marinade cu tot felul de condimente, astfel încât carnea e foarte gustoasă. Un fel aparte, de menționat, este Fackeln: o felie subțire de carne cu slănină bine condimentată, înfășurată pe un ac din lemn. Uneori, mai conține și niște șuncă afumată la mijloc.

La micul dejun, se servește un fel cu totul special: reprezintă carne tocată crudă și cu ceva condimente. Cașcavalurile cu și fără mucegai se pot găsi din abundență în magazinele din Germania.

Iar din băuturi, cum putem să nu gustăm berea nemțească.

De ce ai ales anume această destinație?

Acolo locuiesc niște cunoștințe apropiate la care mergem în vizită, dar și pentru că în Germania chiar ai ce să vezi și să vizitezi.

Ce poți să ne spui referitor la prețuri (cazare, restaurante, haine, alte forme de agrement)?

La capitolul cazare am fost scutiți. Însă, când vine vorba de shopping, călătorii, procurarea suvenirelor, sigur că trebuie să ai bani la tine ca să poți veni acasă cu bagajele pline.

Ce zone ne recomanzi să vizităm, în mod special?

Mi-a plăcut foarte mult orașul Bad Ems, situat pe ambele maluri ale râului Lahn. De asemenea, nu poți să nu mergi la băile termale – un adevărat răsfăț.

De asemenea, merită vizitat orașul Trier, cu un centru vechi nemaipomenit. Atunci l-am vizitat, se sărbătorea Ziua Orașului Vechi, iar în piață erau instalate cel puțin 7 scene cu o mulțime de interpreți tineri și nu doar. Era ceva foarte frumos, nemaivorbind de Porta Nigra, care e și simbolul orașului, sau de Palace Garden, un loc de toată frumusețea.

Orașul Koblenz, ce are o faleză minunată, unde râul Mosel se revarsă în râul Rhein, este locul unde se înalță monumentul Deutsches Eck (colțul german).

Frankfurt – sigur că e un oraș mare unde atât centrul vechi cât și clădirile „zgârie nori” sunt  spectaculoase.

La capitolul „de vizitat” mai sunt și: muzeele „Tehnice din Speyer” și „Sinsheim”, unde poți vedea exponate unice, cum ar fi: avionul Boeing 747; naveta spațială Buran; avionul supersonic Concorde; avionul supersonic Tu 144; submarina U-9.

 

Comentarii