SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vârsta ideală la care trebuie să ne căsătorim, pentru ca mariajul să reziste o viaţă

21 noiembrie, 2015 Autor: Cristina Gorea Sursa: adevarul.ro


Un studiu realizat la Universitatea din Utah, Statele Unite, arată că există o vârstă ideală la care trebuie să ne căsătorim, pentru ca mariajul să reziste o viaţă.

Cercetătorul Nicholas Wolfinger, de la Universitatea din Utah, Statele Unite, susţine că a descoperit care este vârsta ideală la care trebuie să ne căsătorim, pentru ca mariajul să reziste o viaţă. După studierea datelor publicate de National Survey of Family Growth între anii 2006-2010 (n.r. – Sondajul Naţional de Creştere a Familiei), Wolfinger, profesor de sociologie, a observat că cea mai mică rată a divorţurilor s-a înregistrat în cazul cuplurilor în care partenerii aveau vârste cuprinse între 28 şi 32 de ani.

„Probabilitatea unui divorţ scade pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se îndepărtează de anii adolescenţei, şi se apropie de 30 de ani. Pe de altă parte, şansele unui divorţ încep să crească din nou atunci când oamenii se apropie de 40 de ani”, a declarat cercetătorul.

Un duşman al relaţiilor sunt, potrivit specialistului, reţelele de socializare. Cu zece ani în urmă, oamenii nu se plângeau că partenerii lor sunt mereu pe telefon sau pe Facebook, spune Marshall. Acum, această problemă a devenit una din cele mai frecvente. În plus, reţelele de socializare creează situaţii propice pentru apariţia infidelităţilor, potrivit expertului.

Nu toţi specialiştii sunt de acord cu studiul lui Wolfinger. Un cunoscut terapeut britanic, Andrew G Marshall, este de părere că oamenii încearcă prea mult să arate că au relaţia perfectă şi că rezultatul cercetării lui Wolfinger poate fi viciat.

„Şansele de reuşită ale unei relaţii nu cresc în raport cu aceste criterii. Nici măcar cu cel de vârstă. Cred că cea mai bună vârstă pentru căsătorie este cea la care sunteţi amândoi pregătiţi. Căsătoria este o instituţie minunată, care te face să te gândeşti de două ori înainte de a pune punct unei relaţii, ceea ce e foarte bine”, este de părere terapeutul Andrew G Marshall.

Comentarii