SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vera Nastasiu despre lectură. Vezi cu ce carte a început noul an, dar și ce fel de cărți nu-i sunt dragi antrenoarei de dicție.

5 ianuarie, 2018 Autor: Doinița Babalic Foto: vipmagazin.md

CULTURĂAntrenoare de dicție, specialist în arta vorbirii, jurnalistă, dar și o mămică fericită – astfel putem defini personalitatea Verei Nastasiu. Stilul său impecabil, permanenta ascensiune pe scara profesională și autodezvoltarea continuu o fac una dintre cele mai notorii doamne din R. Moldova.

Vera Nastasiu are o pasiune aparte față de lectură. Pentru ea cărțile sunt ca niște prieteni. Și cum prietenii îi alegi cu sufletul, astfel și cartea pe care o citești trebuie să-ți fie aproape sufletește. De asemenea, este categoric împotriva sintagmei „citesc tot ceea ce-mi pică sub mână”.

„Nu-mi plac oamenii care spun: „eu citesc tot ceea ce îmi pică sub mână”. Eu sun un om foarte selectiv, începând de la oamenii care sunt în anturajul meu încheind cu cărțile pe care le citesc”

Dar să știți că nu toate cărțile sunt preferate de Vera Nastasiu. Aceasta nu ar citi niciodată cărți fantastice, drame și cărțile în care se regăsește.

În schimb „îmi plac cărțile curate, îmi plac cărțile care au notițe, îmi plac cărțile citite de altcineva și notițele pe care le-a făcut, pentru ca să mă convig ce anume era important pentru acel om”.

Vera Nastasiu iubește nespus și cărțile pentru copii. Acestea îi amintesc Verei că „Oamenii mari nu s-au considerat nici o dată mari și oamenii mici nu s-au considerat nici o dată mici, iar „Orice vârstă are o carte și orice carte are o vârstă”.

Vezi, deasemenea, de ce iubește Vera Nastasiu să citească cărțile de la capăt spre început, de ce îi plac cărțile motivaționale și care a fost cartea care a marcat-o cel mai mult, în materialul video ce urmează.

Și cum a spus și Vera Nastasiu „Tocurile te ridică iar cultura te înalță” îndemnăm pe toți să facă din lectură o ordine de zi, și nu uitați niciodată că „Scaunul pe care stați astăzi nu trebuie să fie mai înalt decât cărțile pe care le-ați citit”

Comentarii