SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Veste bună! Cetățenii din Republica Moldova ar putea călători fără vize în Emiratele Arabe Unite

30 ianuarie, 2018 Autor: Natalia Acciu Sursa: ziarulnational.md Foto: ziarulnational.md

SOCIALLa o înțelegere în acest sens s-a ajuns în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite (EAU), vicepreşedintele și conducătorul orașului Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

La o înțelegere în acest sens s-a ajuns în cadrul unei întrevederi a premierului Pavel Filip cu prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite (EAU), vicepreşedintele și conducătorul orașului Dubai, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip, care se află într-o vizită oficială în EAU, i-a transmis omologului său că autoritățile de la Chișinău doresc eliminarea vizelor pentru cetățenii moldoveni care vizitează EAU. Oficialul a amintit că, în martie 2017, R. Moldova a abolit regimul de vize pentru cetățenii EAU, menționând disponibilitatea de a anula vizele și pentru rezidenții acestei țări.

La rândul său, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum a menționat că în prezent se studiază posibilitățile anulării vizelor pentru diplomații moldoveni, după care acest proces urmează să fie extins și asupra cetățenilor R. Moldova.

Un alt subiect de interes comun este operarea zborurilor directe între R. Moldova și EAU. Oficialii au salutat reluarea curselor dintre Chișinău și Dubai din noiembrie 2017, dar și interesul altor operatori aerieni, inclusiv low-cost, de a lansa asemenea curse. Astfel, compania Fly Dubai s-a arătat interesată să lanseze din martie 2018 curse directe Dubai-Chișinău.

Aceste măsuri, în opinia celor doi oficiali, vor intensifica relațiile dintre oamenii de afaceri, vor spori volumul de investiții directe, precum și schimburile comerciale bilaterale.

Comentarii