SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Veste bună pentru fani! Al optulea volum „Harry Potter şi Copilul Blestemat”, va apărea în iulie

12 februarie, 2016 Autor: Doina Calcea Sursa: Reuters.com

DIVERSEDramatizarea "Harry Potter and the Cursed Child" ("Harry Potter şi Copilul Blestemat"), povestea despre celebrul băiat vrăjitor, va fi publicată în variantă scrisă în Statele Unite şi Marea Britanie. La nivel global, cititorii o vor putea achiziţiona în versiune ebook începând din iulie, la nouă ani după ultimul bestseller din seria Harry Potter.

Piesa de teatru, bazată pe o idee a autoarei J.K. Rowling, prezintă povestea lui Harry Potter la 19 ani după întâmplările din „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, al şaptelea roman al scriitoarei britanice.

„Potter este un adult în toată regula ce munceşte excesiv pentru Ministerul Magiei, are trei copii şi se simte încleştat de întâmplările din trecut care îl macină”, au declarat editurile din Statele Unite şi Marea Britanie care urmează să publice cartea.

Directorul executiv al Editurii „Little, Brown” din Marea Britanie, David Shelley, ce se va ocupa de publicare, a afirmat că dramatizarea va fi publicată datorită solicitărilor cititorilor.

J.K. Rowling a primit un număr uriaş de cereri de la fanii din toată lumea pentru a publica textul dramatic al piesei ce se va juca la Londra, deoarece nu toţi cititorii înfocaţi ai seriei Harry Potter pot ajunge în capitala Marii Britanii pentru a vedea spectacolul.

Textul dramatic va fi publicat pe 31 iulie, de ziua de naştere ficţională a lui Harry Potter, la doar o zi după ce piesa de teatru va avea premiera la Londra.

Premiera piesei se va desfăşura înaintea lansării filmului „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, o adaptare cinematografică după o poveste ce se desprinde tot din nucleul de întâmplări din seria Harry Potter, scrisă tot de J.K. Rowling. Filmul va avea premiera în noiembrie 2016 şi în rolul principal va fi Eddie Redmayne, actor premiat cu un premiu Oscar în 2014.

Pe de altă parte, un parc tematic Harry Potter se va deschide în aprilie 2016, în cadrul Universal Studios din Los Angeles.

Cărţile din seria „Harry Potter” – şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial – au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza „Harry Potter” au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Comentarii