SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vezi ce conține, de fapt, muștarul din comerț

25 aprilie, 2016 Autor: Gabriela Grițco Sursa: realitatea.net Foto: radioromanul.es


Muştarul este obținut prin prelucrarea semințelor de muştar cu adaos de zahăr, sare, acid acetic, cimbru şi alte tipuri de condimente, scrie realitatea.net.

Asociația „Pro Consumatori” din România a achiziționat, din marile structuri comerciale, peste 30 de tipuri de muştar, în vederea realizării unui studiu. S-a constatat că la fabricarea muştarului industrial se folosesc alte ingrediente: apă, boabe de muştar, făină de muştar, oţet din vin, zahăr, sare, condimente, făină de grâu, ulei de floarea soarelui, betacaroten, riboflavină, disulfit de potasiu, acid citric, amidon modificat din porumb, gumă de xantan, gumă de guar, acesulfam de potasiu, zaharină, tartrazină, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu, arome, extract de cili, boia de ardei iute, miere de albine, curcumină şi coriandru.
„Consumatorii se așteaptă ca eticheta să reflecte cu exactitate conținutul și calitatea produsului, lucru care nu se întâmplă în cele mai multe situații. Înlocuirea făinii de muștar cu făina de grâu nu face altceva decât să modifice aroma și gustul caracteristic dat acestui produs de către boabele de muștar. De asemenea, folosirea aditivilor alimentari a devenit o practică obișnuită în industria alimentară. Consumatorii trebuie să evite alimentele cu aditivi, deoarece creează mari probleme de sănătate pe termen lung. Aceștia au numai un rol tehnologic, „acoperă” calitatea scăzută a ingredientelor principale, creând percepții false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospețimea, culoarea, gustul și aroma“, a declarat președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu.

Comentarii