SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

VEZI cea mai puternică și rapidă mașină electrică din istorie – (FOTO)

8 martie, 2018 Autor: Doinița Babalic Sursa: superspeed.tv Foto: google.com

AUTOMai e mult până la finalul mașinilor sport sau supersport și Geneva și premierele ei pe benzină sunt o dovadă clară. Dar, în lumea mașinilor supersport electrice, regele este din Croația. Rimac. Oamenii au prezentat la Geneva, la șapte ani de la Concept One, cea mai puternică, rapidă și spectaculoasă mașină electrică din istorie. Și este o mașină ce poate fi cumpărată de anul acesta de către 150 de clienți iar croații nu încasează acum pentru 2020, 2022 sau când li se trezește că e momentul totuși să livreze mașinile…

Rimac C_Two este motorizat de 4 motoare electrice care dezvoltă împreună 1914 CP și un cuplu maxim de 2300 Nm. 0-100 km/h are loc în doar 1.85 secunde, iar accelerația 0-300 km/h în 11.8 secunde. C_Two este capabil să atingă o viteză maximă de 412 km/h, un record absolut pentru o mașină electrică. Anvelope speciale de la Pirelli se asigură că toată puterea este trimisă la șosea.

Dacă mașinile electrice clasice reușesc performanțe de top pentru un timp limitat până când sistemul intră în modul de conservare a energiei din baterii, Rimac C_Two este capabil să realizeze două tururi pe circuitul Nordschleife – 44 de kilometri, în ritm susținut. Deoarece managementul termic al sistemului de propulsie este răcit cu lichid și poate oferi astfel performanțe de top. Alo, Elon Musk?

Rimac C_Two are capacitatea de a rula 650 de kilometri cu un singur “plin” de baterii. Acestea au o capacitate de 120 kWh. Mașina este capabilă de un nivel de rulare autonomă 4 din 5, o performanță unicat între mașinile europene dar legislația nu îi permite să ruleze acum astfel pe continentul nostru.

Preț? Încă nu se știe. Dar mai contează?

 

Comentarii