SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vika Tonu: ”Realizarea unei bijuterii ideale, necesită un timp mai îndelungat”

3 decembrie, 2014 Autor: Elena Putregai


Vika Tonu, stabilită deja de 14 ani în România, a lansat anul trecut o linie de accesorii în stil manimalist, Vika Tonu Design. Crede în alchimie, în astrologie și în simbolism, de aceea, la realizarea bijuteriilor utilizează forme simple și materiale naturale. Mai multe despre pasiunea Victoriei aflați mai jos.

 

Concept. ”Atunci când încep să realizez un nou inel sau colier, mai întâi de toate, studiez, adică mă gândesc la un concept sau la o temă. După ce pun bine la punct acest criteriu, aleg materialele. Nici materialele nu sunt alese la întâmplare, pentru ca toate să aibă un sens, trebuie să fie bine-gândite din timp. Ideea este că nu putem să purtăm niște accesorii doar ca o completare a ținutei, pentru că bijuteria trebuie să devină un simbol sau un talisman.”

Materiale și forme. ”Formele accesoriilor sunt geometrice – cerc, pătrat, semicerc și triunghi. Am ales anume aceste figuri geometrice, deoarece, în alchimie, sunt asociate cu cele patru forțe universale – foc, aer, apă și pământ. Triunghiul simbolizează focul, cercul – apa, pătratul – pământ, semicercul – aer. Cred în astrologie și știu că pentru fiecare persoană, în funcție de zodie, îi este potrivită una din figurile geometrice pe care le folosesc.”

Procesul de muncă. ”Realizarea unei bijuterii ideale, necesită un timp mai îndelungat de muncă. Accesoriile sunt handmade, adică nu sunt designerul care, pur și simplu, toarnă matrițele, cum se practică de obicei în această industrie – se creează un model după care se realizează sute de mii de bucăți. Bijuteriile pe care le produc nu o să fie vreodată identice, cât nu mi-aș dori, ceva oricum o să se schimbe. Astfel, realizarea celor mai simple inele durează minimum 3-4 ore, iar realizarea pieselor mai complicate – câteva zile. După ce finisez o bijuterie, o las „să respire” o anumită perioadă.”

Piesa preferată. ”Folosesc lemn, pietre sau piele, încercând să evit orice este plastic și artificial. Pentru colierul meu preferat am folosit o piatră naturală, semiprețioasă. Piatra am cumpărat-o din Anglia dintr-un magazin simbolistic. Piatra are forma unei aripi, iar colierul l-am realizat într-o perioadă mai anevoioasă, iar ca orice artist tot ce mi se întâmplă mă influențează, astfel am vrut să înfățișez starea mea prin intermediul unei aripi care este prinsă în colivie. Poate cândva am să pun la vânzare piesa mea preferată, însă nu acum.”

Mister. ”Partea interesantă este că oamenii sunt atrași de forma lor fără să știe. Atunci când un cumpărător este indecis, privind două sau trei accesorii, eu îl întreb ce zodie este? Aflând semnul zodiacal, le recomand bijuteria potrivită din cele ce i-au plăcut. Oamenii rămân încântați de ceea ce aud, realizând că, din start, au fost atrași de acea formă geometrică. Și cam aceasta este marea filosofie din spatele propriei linii de accesorii…”

Comentarii