SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vinul fiert tratează răceala

22 decembrie, 2014 Autor: Elena Putregai


În perioada sărbătorilor de iarnă, târgurile ce se organizează în centrul capitalei răspândesc aroma vinului fiert care a și devenit un simbol necesar pentru a crea o atmosferă cu spirit. Doar că vinul fiert sau așa-zisul izvar are și puteri curabile.

 

Încă din vechile obiceiuri se cunoaște că izvarul tratează răceala. Tradiționala rețetă pentru prepararea izvarului o citiți mai jos.

 

Ingrediente:

1 litru de vin roșu de țară

5 linguri de miere

1 bastonaș de scorțișoară

10 boabe de piper

 

Modul de preparare:

Vinul se pune la fiert într-o ulcică sau oală împreună cu boabele de piper.

Atunci când ies primii aburi, se adaugă mierea și se amestecă foarte bine.

În momentul în care începe să fiarbă vinul, se adaugă bastonașul de scorțișoară și se lasă să fiarbă 5 minute după care se ia oala de pe foc.

Înlăturați scorțișoara și turnați băutura fierbinte în căni și savurați-o!

Contraindicaţii. Izvarul este o băutură alcoolică, de aceea este contraindicată persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, ulcer, hipertensiune. Se consumă în cantități moderate.

Comentarii