SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Vivaldi şi anotimpurile”, pe scena teatrului “Eugene Ionesco”- (FOTO, VIDEO)

6 iunie, 2016 Autor: Xenia Bugneac


Bienala Teatrului Eugene Ionesco (BITEI), 2016, ediţia a XII-a, are loc în perioada 27 mai – 5 iunie. În acest interval de timp sunt prezentate spectacole din 13 state precum România, Polonia, Ucraina, Japonia şi altele. Pe data de 3 mai, a avut loc spectacolul „Vivaldi şi anotimpurile”, TN Tg-Mureş, România la Teatrul „Eugene Ionesco”.

O prestaţie de excepţie, în care regizorul-coregraf foloseşte acordurile inconfundabile ale muzicii lui Antonio Vivaldi, într-un spectacol ce readuce pe scena teatrului “Eugene Ionesco” poezia mişcării şi lumea plină de mister şi fantezie a unuia dintre cei mai mari artişti contemporani români.

Un spectacol plin de muzică și mișcare, dar și cu momente de liniște, în care se petrec lucruri de o intensitate lentă. Și accentul e pus pe forța artistică și pe stocajul de informație.

Anotimpurile lui Gigi Căciuleanu caută omul, descriu coagularea și disoluția relațiilor umane citite în anotimpurile stărilor omenești.
“Spectacolul s-a cristalizat acum 30 de ani, în tot acest timp a trecut printr-o schimbare radicală, atunci cînd am transformat actorii în dansatori”, a afirmat regizorul.

 

Un spectacol de o sensibilitate aparte, încărcat cu toate stările sufletești pe care un om le poate experimenta în viață.
“Aceşti actori dramatici au avut o prestaţie de nota 10, având o coregrafie foarte dificilă, astfel de spectacole ne ajută să cunoaştem întreaga sferă teatrală”a afirmat un spectator.

Spectacolul “Vivaldi şi anotimpurile” a adus o inovaţie pe scena teatrului “Eugene Ionesco”, oferindu-le spectatorilor momente şi emoţii de neuitat.

 

 

Comentarii