SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vizitează Veneţia olandeză – (FOTO)

13 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos Sursa: mygazeta.com


Village Githorn este unul din cele mai frumoase sate din Ţările de Jos, fondat încă în 1230. De asemenea, acesta este adesea numit Veneţia din Olanda, deoarece se situează pe canalele acvatice cu o lungime totală de aproximativ 7,5 km.

Pentru a trece prin sat există o pistă de biciclete şi numeroase canale. Transportul principal este asigurat de bărcile cu vâsle şi motoarele electrice, care funcţionează complet liniştit şi nu deranjează liniştea acestui sat pitoresc.

Casele sunt amplasate pe mici insuliţe şi sunt legate prin poduri de lemn (în întreaga localitate sunt peste 50 de poduri).

Гитхорн — Голландская Венеция (+Фото)

Githorn este un loc foarte atractiv pentru turişti, deoarece aici aproape că nu există nici drumuri obişnuite și nici poteci, iar la tot pasul sunt diverse canale şi poduri.

Satul a câştigat o mare popularitate printre străini în anii ’60, după ce regizorul olandez de documentare, Bert Haanstra, l-a arătat în filmul său.

Aproape toate casele au un acoperiş de paie: mlaştinile oferă o mulţime de trestie. Anterior, numai oamenii bogaţi îşi puteau permite un acoperiş din ţiglă. În prezent, situația este viceversa – acoperişul din paie sau din trestie este mai scump.

Githorn este demn de admiraţie şi adoraţie. Desigur, acest sat nu are gloria şi amploarea Veneţiei, dar se deosebește printr-un farmec unic şi peisaje naturale cu o frumuseţe de neimaginat.

 

Гитхорн — Голландская Венеция (+Фото)

Mulţi vizitatori au poreclit afectuos sătucul „Veneţia olandeză” sau „Veneţia nordică”. În partea istorică din Githorn, nu veţi vedea nici un singur drum, chiar având cea mai mare dorință. Aici vă puteţi deplasa numai prin canale şi utilizând doar bărci speciale, cu fundul plat, gondole sau ploskodonki, cum au fost numite de către localnici. Unica inovaţie care a apărut în această parte a satului sunt pistele pentru cicliști.

Гитхорн — Голландская Венеция (+Фото)

Гитхорн — Голландская Венеция (+Фото)

Comentarii