SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vlad Bilețchi își manifestă indignarea față de sărbătorirea Zilei Victoriei

8 mai, 2018 Autor: Petru Moisei

POLITICĂ„Mă uit cu greață și dezgust la ceea ce urmează să se întâmple pe 9 mai în Chișinău!”. Declarația aparține liderului UNIREA - ODIP, Vlad Bilețchi, în contextul luptelor geopolitice care au loc de fiecare dată pe 9 mai.

„Ca în fiecare an – cineva se va da drept „eliberator” și „învingător”. Vor îmbrăca haine militare și cu arme la gât vor merge tot Chișinăul, la paradă. Vor alimenta în continuare o luptă cu himera „fascismului” și vor glorifica „comunismul sovietic”. Vor alimenta ura și xenofobia față de alte popoare. Vor scandal „Pa-be-da!” și „Na Berlin!”. Două nebunii ale omenirii care au ucis cu nemiluita, au adus omenirea în cele mai perfide și inumane condiții, astăzi sunt sursă de voturi și fotolii de deputat.   

În tot acest haos și sărbătoare cu iz de vodkă – în față vor fi scoși „veteranii”. Și nu cei adevărați, care zac la pat în mizerie și durere, cei care plâng continuu și nu pot dormi noaptea din cauza ororilor războiului și din cauza strigătelor pe care le aud și azi, ci alții! Alții, care nici nu erau pe lume, dar au zeci de medalii pe ei, alții care se vor pupa cu politicienii și vor face transfer de imagine și de încredere. Alții care îi vor umbri pe cei adevărați…

Domnul din imagine are 80 ani. 2018 – 80= 1938.     Asta înseamnă că avea 7 ani când s-a terminat războiul. Îmi spune și mie cineva, cum e să porți medalii cumpărate?”, a scris Bilețchi pe o rețea de socializare.

 

Comentarii