SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vladimir Putin a declarat: „Crimeea nu va fi niciodată a Ucrainei”

11 martie, 2018 Autor: Mihaela Sorocean Sursa: mediafax.ro Foto: chicagotribune.com

POLITICĂLiderul rus Vladmir Putin, astăzi în cadrul unui interviu pentru un film documentar a declarat că este imposibilă reîntegrarea Crimeei de către Ucraina, indiferent de circumstanţe.

„Despre ce vorbiţi? Aţi înnebunit? Cum să renunţ la Crimeea? Astfel de circumstanţe nu există şi nu vor exista niciodată”, a răspuns Putin la întrebarea unui jurnalist despre situaţia regiunii ucrainene Crimeea.

În documentarul intitulat „Putin”, jurnalistul Andrei Kondraciov i-a adresat lui Vladimir Putin o serie de întrebări pe mai multe teme, inclusiv situaţia din Siria.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată „o parte integrantă a Ucrainei”.

Poziţia Moscovei a fost că decizia desprinderii Crimeei de Ucraina a fost luată de Consiliul suprem al regiunii, pe fondul „loviturii de stat” de la Kiev şi a răspândirii ideilor radicale.

La 10 septembrie 2017, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcţia de guvernator în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimeea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.

Comentarii