SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Voi unde mergeți în acest weekend ? Iată recomandările noastre

5 iunie, 2015 Autor: Sabina Roibu


E sfârșit de săptămână și e timpul să zicem "Stop!" rutinei, dăm la o parte grijile și ne planificăm în acest weekend multă relaxare și odihnă.

Atunci când săptămâna e pe sfârșite și se apropie weekend-ul toată lumea își face planuri legate de timpul liber. Acum că e vară și afară ne așteaptă soarele nu ne rămâne decât să alegem unde exact vom merge. Obișnuiți să muncim uităm că merităm și o odihnă pe cinste.

Iată câteva locuri unde ai putea petrece acest weekend.

1. În parc – dacă sunteți printre cei care adoră să asculte păsările, să savureze o înghețată pe o bancă în parc, să citească o carte la umbra unui copac, atunci nu vă rămâne în acest weekend decât să vă scufundați în liniștea naturii. Parcurile pe care vi le recomandăm în orașul Chișinău, pentru acest week-end, sunt Dendrariu, Ștefan cel Mare și Parcul Afgan.

2. Pădurea Domnească – este amplasată în lunca râului Prut, la Glodeni. Această zonă a fost domeniul curţii domneşti care se afla la Iaşi şi reprezenta un patrimoniu naţional. Aici, pe timpul lui Alexandru Cel Bun, a fost creată prima rezervaţie naturală din spaţiul românesc, care se numea rezervaţia Ţuţora.

Cu timpul, din aceasta a rămas doar Pădurea Domnească care este şi astăzi un tezaur naţional şi este una dintre cele mai valoroase şi bătrâne păduri de luncă din Europa. Un obiectiv turistic al rezervației, care a fost modernizat, este  zimbrăria, care în acest moment adăpostește șase zimbri, dintre care trei au fost aduși din Polonia. Merită să mergeți în weekend să-i vedeți!

3. Dacă sunteți pasionați de film și preferați vizionare unuia  în acest weekend, atunci iată care sunt propunerile noastre pentru dvs.:

” Spioana”

Susan Cooper este un analist CIA modest, care lucrează la birou, şi eroul necunoscut din spatele celor mai periculoase misiuni ale agenției. Dar când partenerul ei iese din rețea și un alt agent de top este compromis, ea se oferă voluntară să lucreze sub acoperire ca să se infiltreze în lumea unui dealer de arme şi să prevină o criză globală.

„The age of Adaline”

Rămânând miraculos la vârsta de 29 de ani timp de aproape opt decenii, Adaline Bowman (Blake Lively) duce o existenţă retrasă, evitându-i din răsputeri pe cei care i-ar putea da în vileag secretul. Dar o întâlnire întâmplătoare cu atrăgătorul filantrop Ellis Jones (Michiel Huisman) reaprinde în ea pasiunea pentru viaţă şi dragoste.

 

4. La pescuit – să știți ca aici puteți avea cu adevărat o zi de neuitat. Un picnic la pădure în acest weekend ar fi  binevenit. Iazul de la Dănceni, dar și cel de la Grătiești, sunt perfecte pentru a scoate undița și a prinde niște pește pe care apoi să îl preparați, cu prietenii, la grătar.

5. La bazin cu prietenii – e deja vară și bazinele din capitală s-au deschis. Dacă îți dorești o zi cu prietenii, atunci poți merge la bazin, pentru un bronz frumos, un suc și puțin sport. Distracție plăcută!

Ar trebui să conștientizăm că muncim ca să trăim, nu trăim ca să muncim, așa că evadați în acest weekend din case și petreceți timpul cât mai frumos, alături de persoanele dragi. Weekendul trebuie sa fie o ocazie pentru a-ți petrece timpul împreună cu familia.

 

..

Comentarii