SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vrei să pleci toamna în vacanţă? Iată câteva destinaţii potrivite

17 august, 2015 Autor: Florența Protopopescu


Contrar obisnuinţelor şi stilului de viaţă clasic, toamna este momentul ideal să pleci în vacanţă departe de casă şi să te bucuri de vremea mai blandă din anumite regiuni în care soarele se păstrează puternic.

Dacă vreţi să participaţi la cea mai tare distracţie cu bere din lume, atunci trebuie sa fiţi la Munchen în perioada 18 septembrie – 04 octombrie. Munchen este cunoscut ca un oraş cu destinaţie turistică de city-break, însă acest lucru tinde să fie depăşit de renumele dat de cel mai faimos festival de bere din lume: OKTOBERFEST.

Cel mai fierbinte loc al expoziţiilor de artă din această toamnă este la LONDRA, la muzeul Tate Modern. Anul acesta, atracţia principală o va constitui colecţia de tablouri a celebrului Paul Gauguin, din 30 septembrie.

Există câteva ţări, precum IORDANIA, în care contrastele peisajelor vor lăsa cu gura cascată orice turist. Luna octombrie este ideală pentru a călători în acest loc, cu temperaturi în nordul ţării care ating valoarea de 20 de grade Celsius, chiar puţin mai mult, în zona Mării Roşie şi a deşertului de lângă Wadi Rum. Cele mai populare locuri de vizitat într-o mini-vacanţă de un weekend sau chiar în una mai mare sunt ruinele romane de la Jerash, locuinţele de mozaic din Madaba, sau puteţi încerca o baie în Marea Moartă.

De obicei, acest loc este recomandat ca o destinaţie ideală de iarnă, datorită temperaturilor calde, însă şi toamna este un anotimp foarte bun de petrecut în MAURITIUS. Octombrie este cea mai uscată şi însorită lună din an, cu temperaturi situate în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Dacă sunteţi un fan al mâncărurilor cu şuncă şi jambon, atunci poate că veţi dori să zburaţi până la PARMA, în Italia, ca să participaţi la Festivalul Jambonului. Evenimentul are loc în perioada 10-19 septembrie şi aveţi şansa de a gusta din sute de produse.

Aproape nicăieri în zona Mării Mediterane vara nu întarzie mai mult să plece ca în CIPRU. În timp ce în Palma de Mallorca, de exemplu, luna octombrie este cea mai ploioasă, în Cipru ziua are aproape noua ore de soare, iar temperatura medie este de 28 de grade Celsius. Cât despre mare, aceasta este ca o baie caldă.

Comentarii