SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vrei să-ți ceri iubita în căsătorie? Ascultă-l și nu vei da greș! – (FOTO)

27 aprilie, 2017 Autor: Petru Moisei

DIVERSEUnii își impresionează iubitele cu mașini, alții cu bijuterii, alții cu  parfumuri scumpe și lista poate continua. Nimic însă nu poate impresiona mai mult decât un desert gătit cu toată dragostea. Și cum banii nu aduc fericirea, iar dragostea trece prin stomac, o asemenea metodă este chiar recomandată. Au trecut vremurile când femeile stăteau la cratiță. Astăzi timpurile s-au schimbat. Și bărbații mai stau uneori în bucătărie. Fie măcar și cu anumite ocazii. Și asta pentru că răsplata din partea sexului frumos, pentru un asemenea gest înduioșător, nu se va lăsa mult așteptată.

Petru Scalețchi, bucătar cu experiență și cu un palmares de invidiat, recomandă tuturor bărbaților să încerce măcar o dată să gătească pentru femeile dragi. „Nu trebuie să vă fie frică. Vă garantez că gestul va fi apreciat din plin. Pentru că femeile știu că încercarea vină n-are. Banii vin și pleacă, mașinile ruginesc, parfumurile se trec, dar un desert, un desert gătit de un bărbat va rămâne mereu în inima și în sufletul iubitei”, spune bucătarul personal al ambasadorului SUA în R. Moldova.

L-am rugat pe „bucătarul diplomat”, așa cum i se spune lui Petru în presă, să ne recomande trei deserturi care ar merge la sufletul celei dragi în situații în care se pomenesc cuplurile cel puțin odată în viață.

petru scaletchi dr oetker

-Petru, unui bărbat care e certat cu iubita, ce desert îi recomanzi să gătească?

Unul cât mai simplu și care ar face bine să-i înveselească și să le îndulcească relația ca odinioară. Recomand tortul Smiley Face, în traducere, Tortul Fața Zâmbitoare. Luăm totul ca pe o glumă și lăsăm cearta în urmă.

-Și ce desert ar merge iubitei la inimă de ziua sa de naștere?

Unul simplu, dar nu simplist. Simplu înseamnă de foarte multe ori eleganță, rafinament. Recomand un tort fin, ușor, delicat. Un tort Icing cu căpșuni sau fructe de pădure e perfect la o asemenea ocazie.

-Și când vrei să-ți ceri iubita în căsătorie, în ce desert ar fi bine să-i punem inelul? Sau alături de ce desert ne recomanzi să i-l oferim?

– Nu sunt adeptul pusului bijuteriilor în mâncare. Locul lor nu este acolo. Pentru un asemenea eveniment aș recomanda un desert exclusivist, ceva care nu poate fi găsit la fiecare colț în oraș. Totul depinde de imaginația băiatului și de abilitățile sale culinare. Pentru cei care au timp să stea în bucătărie cu această ocazie, le recomand un Happy Cake, mai pe românește, Tortul Iubire. Celorlalți, care se grăbesc, o Negresă, dacă tot e la modă bronzul.

L-am rugat pe Petru Scalețchi să ne gătească desertul de cerere în căsătorie cu care orice bărbat ar putea îngenunchea în fața iubitei să-i ceară mâna. Iată care e rețeta… seducției.

dr oetker 1

NEGRESĂ

Ingrediente

 • 3 ouă
 • 75 gr de unt
 • 300 gr de zahăr, de preferat brun
 • 1 cană de lapte
 • 300 gr de făină
 • 100 gr de ciocolată neagră
 • 75 gr de glazură cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker
 • 30 gr cacao de la Dr. Oetker
 • 3 lingurițe rase de praf de copt de la Dr. Oetkercolaj dr oetker
Mod de preparare
 • Separăm albușurile de gălbenușuri. Zahărul și gălbenușurile se bat spumă. Peste ele se toarnă ciocolata și untul, topite în prealabil. Se amestecă cu mixerul până se obține o compoziție omogenă. Peste toată această compoziție adăugăm făina, praful de copt, precum și cacao de la Dr. Oetker. Nu uităm nici de albușuri. Le batem spumă cu mixerul și le încorporăm.
 • Se așază un cadru de copt într-o tavă (unsă și tapițată cu făină, 30 x 40 cm), se toarnă aluatul și se nivelează. Tava se introduce în cuptor timp de 20-25 min la 180 de grade și se coace.
 • După, lăsăm prăjitura să se răcească. Desprindem marginile cu un cuțit și o tăiem în bucăți.
 • Glazura cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker se topește într-o oală la foc mic, până se obține o masă fină care se distribuie peste prăjitură.

Poate fi servit cu sorbet de căpșuni sau înghețată.

Poftă mare și viață cu dulceață!

dr oetker negresa

Comentarii