SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Vreți un bronz frumos? Iată cum îl obțineți

15 iunie, 2015 Autor: Daniela Timofti Sursa: unica.ro Foto: www.doctorulzilei.ro


V-aţi gândit vreo clipă că unele alimente pe care le consumaţi pot contribui la obţinerea bronzului visat? Acestea dau un bronz mult mai accentuat, dar şi mai uniform. Morcovii, piersicile, caisele, roşiile, căpşunele sau pepenele conţin carotenoide, substanţe care dau fructelor şi legumelor culoarea roşie, portocalie sau galbenă. Pe lângă nuanţa auriu-arămie pe care o conferă pielii, toate aceste fructe şi legume reuşesc să o protejeze de efectul radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea cutanată.

Nu evitaţi cerealele şi seminţele

Consumaţi cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, seminţe de dovleac şi fructe de mare pentru a beneficia de cantitatea de seleniu pe care o conţin. Acesta facilitează bronzarea şi protejează pielea de efectele negative ale soarelui, care o pot îmbătrâni prematur.

Optaţi pentru ulei de măsline

Chiar dacă îl consumaţi în salate, în timp, uleiul de măsline reuşeşte să dea o tentă aurie pielii şi s-o hidrateze foarte bine. În plus, conţine şi vitamina E, foarte benefică pentru organismul nostru.

Vitaminele pot face minuni

Produsele bogate în vitaminele A, B, C şi E sunt excelente deoarece contribuie la activarea melaninei şi la accentuarea pigmentării. Vitamina A se găseşte din abundenţă în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză. Vitaminele B1 şi B2 se găsesc în carne, legume şi lactate şi favorizează eliberarea de melanină în organism. De asemenea, includeţi în meniul dvs. zarzavaturi, dar şi ceai verde. Vitamina E se găseşte în fructe uscate: nuci, alune, arahide, soia, inclusiv în gălbenuş.

 

Comentarii