SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Zece avocați de succes pentru Moldova.” #Carolina Pârcălab: „Sistemul judiciar al Republicii Moldova este oglinda societăţii noastre”

22 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu


Carolina Pârcălab este încă un avocat de succes pentru Moldova. În cei nouă ani de activitate, apărătoare nu și-a propus drept scop obținerea notorietății, ci a practicat avocatura cu dedicație și profesionalism. De aceea, Pârcălab este de părere că onestitate, perspicacitate, perseverenţă și comunicabilitate sunt calitățile de bază pentru un avocat bun. Vedeți în continuare cum a răspuns apărătoarea la provocarea lansată de PROMOTIME.

Specializarea: Dreptul Afacerilor, Dreptul Concurenţei, Drept Fiscal, Arbitraj Internaţional, Cooperare Transfrontalieră.

Dosarul prin care v-ați remarcat: Specializarea mea este axată pe asistenţa juridică oferită businessului mediu şi mare, de regulă cu investiţii străine, la iniţierea, dezvoltarea şi menţinerea unei afaceri, care ar avea legături directe sau indirecte cu Republica Moldova. În calitate de avocat ACI Partners sunt implicată în cazuri de complexitate înaltă, care au conexiuni multidisciplinare şi multinaţionale, la care colaborăm cu echipe de avocaţi din diferite ţări.

Alte cauze importante: Printre cazurile mediatizate, la care am avut onoarea să particip, este cauza de arbitraj investițional ICSID Le Bridge vs Republica Moldova, în care am făcut parte din echipa de avocaţi care au reprezentant interesele Republicii Moldova.

Câți ani de carieră aveți în avocatură? Activez ca jurist de 16 ani, dintre care 9 ani – în calitate de avocat.

 Sunteți parte a unei case de avocatură? Da, sunt avocat asociat al BAA ACI Partners.

Taxa minimă pe care o percepeți: Onorariile noastre se negociază cu fiecare client în parte.

 Veniturile pe care le-ați declarat pentru anul 2015: Toate veniturile obţinute au fost declarate în modul şi termenele stabilite de lege.

Ce părere aveți despre noul președinte al Uniuni Avocaților? O respect pe doamna Lozan pentru curajul de a ocupa o funcţie înaltă de conducere a avocaturii moldoveneşti, în special în perioada curentă.

Cea mai mare lacună a sistemului judiciar din Moldova: Sistemul judiciar al Republicii Moldova este oglinda societăţii noastre.

 Calitățile de bază pe care trebuie să le posede un avocat: onestitate, perspicacitate, perseverenţă, comunicabilitate.

Cum se obține notorietatea în cazul avocaților? Nu ştiu, pentru că niciodată nu mi-am propus drept scop obţinerea notorietăţii. În avocatură funcţionează aceeaşi legitate, care este aplicabilă în orice altă activitate şi oricărui specialist bun care îşi cunoaşte meseria şi o profesează cu dedicaţie.

 

Comentarii