SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Zece avocați de succes pentru Moldova” #Igor Clima: Notorietatea avocaților se obține prin multă muncă

27 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu Foto: rasputin.md


Igor Clima este încă un apărător profesionist, care și-a găsit binemeritatul loc în cadrul proiectului „Zece avocați de succes pentru Moldova”. El consideră că un dosar anume nu-i poate oferi avocatului notorietate. Toate cauzele pe care le reprezintă sunt importante în mod egal, iar de succes este dosarul care aduce beneficii părții pe care o reprezintă. Vedeți în continuare cum a răspuns avocatul Igor Clima la provocarea lansată de PROMOTIME.

Specializare: Drept civil, comercial, fiscal, financiar-bancar, proprietate intelectuală

Dosarul prin care v-ați remarcat: Nu cred că doar un dosar anume ar putea să asigure avocatului un nume bun. Toate dosarele și cauzele pe care le gestionează sunt la fel de importante. Pentru mine, însemnat este dosarul care aduce beneficii părții pe care o reprezint. Prin urmare, importanța fiecărei cauze rămâne la discreția clientului.

Câți ani de carieră aveți în avocatură? Activez în domeniu din momentul admiterii la stagiul profesional. Începînd cu anul 2002 sunt titularul Licenței pentru exercitarea profesiei de avocat.

Sunteți parte a unei case de avocatură? Exercit profesia în cadrul Biroului Asociat de avocați „Corect”.

Taxa minimă pe care o percepeți? Onorariile pentru asistența juridică constituie clauze negociabile și vizează diverse modalități de stabilire a volumului de lucru. Ceea ce contează cu adevărat este raportul dintre munca avocatului și satisfacția clientului.

Veniturile pe care le-ați declarat pentru anul 2015. Veniturile obținute diferă de la o perioadă fiscală la alta și, respectiv, sunt declarate.

Ce părere aveți despre noul președinte al Uniunii Avocaților? Președintele Uniunii Avocaților este o autoritate electivă, prin urmare, conform așteptărilor, vine să ne reprezinte pe noi, avocații din Republica Moldova, în virtutea calităților profesionale. Îi apreciez eforturile depuse în apărarea, promovarea şi reprezentarea drepturilor şi intereselor profesionale.

Cea mai mare lacună a sistemului judiciar din Moldova: Cred că aprecierea schimbărilor din justiție și performanțele înregistrate sunt capabile să sporească eliminarea unor deficiențe în cazul în care acestea apar. Doar prin aprecierea reformelor pozitive se pot institui premisele necesare pentru identificarea lacunelor și, respectiv, eliminarea lor.

Calitățile de bază pe care trebuie să le posede un avocat: În linii mari, calitățile pe care un avocat trebuie să le dețină sunt pregătirea teoretică temeinică, respectul pentru justiţie și legi, capacitatea de a comunica şi interacţiona.

Cum se obține notorietatea în cazul avocaților? Răspunsul este pe cât de evident, pe atât de simplu – prin muncă. În cazul avocatului, munca înseamnă o abordare multilaterală și o interpretare juridică profesionistă a situațiilor de drept.

 

Comentarii