SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Zece avocați de succes pentru Moldova” #Valerian Mînzat: „Sunt omul care face bani, trăiește frumos și declară totul la stat”

28 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu


Valerian Mînzat este un alt avocat care și-a făcut loc în proiectul lansat de PROMOTIME. Ambițios, pe alocuri tăios și excentric, Mînzat s-a făcut remarcat prin mai multe cauze pe care le-a reprezentat. El susține că ia bani de la clienții săi doar dacă este sigur că le poate soluționa problema. Mînzat a mai notat că este corect și transpartent în fața statului, deoarce nu mușamalizează veniturile pe care le obține. Vedeți cum a răspuns apărătorul la provocarea lansată de noi.

Specializarea: Sunt specializat în domeniul Dreptului Penal și Civil.

Dosarul prin care v-ați remarcat: Dosarul în care am reprezentat S.A „Moldovagaz” pentru a încasa o datorie de la o fabrică de zahăr, în valoare de 39 de milioane de lei. Proprietarii fabricii de zahăr au încerat, prin diferite metode, să ascundă creanța.

Alte cauze importante recent câștigate: cazul prin care fostul director ANRE a fost obligat să prezinte scuze publice de la S.A „Moldovagaz”; cazul unui moldovean care a fost căutat de Interpolul din Belarus și Moldova timp de 11 ani și care, ulterior, a fost arestat în Italia. Peste două săptămâni a fost adus acasă, iar acum e în libertate.

 

Câți ani de carieră aveți în avocatură? 5 ani, dar nu asta este important în avocatură.

Sunteți parte a unei case avocatură?  Cabinetul avocatului „Valerian Mînzat”.

Taxa minimă pe care o percepeți: La mine nu există chestii de genul minim. Eu nu iau bani pentru consultație sau, inițial, iau foarte puțin. Doar după ce obțin rezultate favorbaile pentru clientul meu pot pune o taxă corespunzătoare muncii mele. Îmi caut de viață și nu le încurc oamenilor, dacă văd că nu-i pot ajuta.

Veniturile pe care le-ați declarat pentru anul 2014:  Eu am declar mai multe milioane. Nu ar fi etic să spun câte milioane anume am declarat. Eu sunt omul care  face bani, trăiește frumos, nu ascunde acest lucru și declară  totul la stat. După care plătește impozite. Ma mândresc că sunt corect în fața statului.

 

Ce părere aveți despre noul președinte al Uniuni Avocaților? 

O cunosc personal pe doamna președinte. Ea este ca a doua mea mamă. Consider că doamna Lozan are nevoie de o echipă puternică pentru a face regulă în breasla avocaților. În caz contrar, o vor da jos de la cârma instituției până la toamnă.

Cea mai mare lacună a sistemului judiciar din Moldova;  Mă abțin să răspund. În caz contrar, o să iasă urât de tot.

Calitățile de bază pe care trebuie să le posede un avocat:  Clienți nu au nevoie de cuvinte frumoase, și nici de oficiii de lux. Ei au nevoie doar de un lucru: rezultat bun, operativ. Doar așa tu devii Dumnezeul lor, ești stimat și ascultat.

 

Comentarii