SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

„Zece avocați de succes pentru Moldova.” # Vitalie Postolache: „Reputația unui avocat se formează în timp și prin multă muncă”

18 mai, 2016 Autor: Nicoletta Marcu


Vitalie Postolache poate fi considerat, pe bună dreptate, unul dintre avocații de succes pentru Moldova. În aproape două decenii de activitate, acesta s-a remarcat prin numeroase dosare câștigate în instațele naționale și internaționale. Postolache este de părere că la baza profesiei de avocat stă pregătirea teoretică şi practică temeinică, iar notorietatea și reputația se formează într-un timp îndelugat și necesită multă muncă. Vedeți cum a răspuns la provocarea noastră unul dintre cei care și-au făcut loc în proiectul lansat de PROMOTIME.

Specializarea: Drept privat şi comercial; Drept penal-comercial ; Drepturile Omului.

Dosarul prin care v-ați remarcat: Unul dintre dosarele remarcabile este „Banca Internaţională de Investiţii şi Dezvoltare Mb S.A. v. Republica Moldova”, hotărâre CEDO din 16.10.2012, unde au fost acordate prejudicii în mărime de 195.000 de euro.

Alte cauze importante recent câștigate: În ultima perioadă, am câştigat multiple dosare civile şi economice în instanţele naţionale, dar din motiv de confidenţialitate nu pot da nume.

Câți ani de carieră aveți în avocatură? Circa 15 ani.

Sunteți parte a unei case de avocatură? Da, sunt Fondator şi Director al Cabinetului Avocatului „Vitalie Postolache”.

Taxa minimă pe care o percepeți: de la 500 MDL pentru consultaţii juridice; de la 7000 MDL – pentru litigii judiciare. La stabilirea onorariului, avocatul ia în calcul volumul de muncă ce urmează a fi efectuat, natura, noutatea şi dificultatea cazului şi alte elemente specifice problemei clientului. În retribuţiile percepute de noi ne ghidăm şi  de recomandările Consiliului Uniunii Avocaţilor din 30.03.2012 privind cuantumul onorariilor avocaţilor.

Veniturile pe care le-ați declarat pentru anul 2014: Au fost declarate şi achitate impozite din toate veniturile obţinute în 2014 din activitatea avocaţială.

Ce părere aveți despre noul președinte al Uniuni Avocaților? Am o părere bună şi sper că preşedintele Uniunii Avocaţilor îşi va îndeplini la maxim promisiunile electorale date în faţa avocaţilor .

Cea mai mare lacună a sistemului judiciar din Moldova: Corupţia şi aplicarea neuniformă a legii .

 Calitățile de bază pe care trebuie să le posede un avocat: Piatra de temelie trebuie să fie pregătirea teoretică şi practică temeinică. Porinind de la aceste două criterii putem distinge o serie de calități importante cum ar fi:

-cunoaşterea amănunţită, în primul a rând, a legii, dar şi a celoralte domenii: psihologie, comunicare, marketing şi IT;

-capacitatea de a comunica şi  a interacţiona cu oamenii;

-respectarea secretului profesional;

-un avocat de succes trebuie să fie un bun orator şi scriitor de acte juridice;

-să fie curajos şi să lupte activ pentru apărarea drepturilor clienţilor săi și să respecte, în acelaşi timp, normele de etică şi legislaţia în vigoare.

Cum se obține notorietatea în cazul avocaților?

Notorieatea  se obţine doar prin seriozitate şi pregătirea temeinică a fiecarei cauze în care este angajat, prin pasiunea pentru lucrul pe care îl face zi de zi, prin devotamentul avocatului faţă de client. Reputația şi notorietatea unui avocat sunt aspecte care se formează prin multă muncă şi pe parcursul unui timp îndelungat, însă pot fi distruse într-o secundă. De aceea, mă străduiesc să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă, în limitele cadrului legal, pentru a fi pe măsura aşteptărilor clienţilor mei.

Comentarii