SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Zece motive pentru care moldovenii iubesc italienii

29 iunie, 2016 Autor: Nicoleta Donos

DIVERSEItalienii pun un accent sporit pe stilul lor de viață. Ei preferă mâncarea selectă, au relații speciale cu familia și prietenii. Pentru italieni, vestimentația are un rol important, iar comunicarea cu ei este una specială. Ei duc un mod de viață sănătos și țin cont mereu de bunele maniere. PROMOTIME vă propune să aflați cele zece reguli de bază ale italienilor, pentru a vă putea menține mereu tineri.

Alimentația pentru ei este o plăcere, iar mâncarea – un ritual. Italienii trăiesc după program special, pe care nu-l încalcă niciodată. Pare de necrezut, dar este adevărat. Ei încep diminețile cu o cafea și produse de patiserie. După care urmează prânzul, pe care îl iau împreună cu familia. Între orele 17:00 și 19:30 ei servesc aperitivul. Ziua italienilor se încheie cu cina, între orele 20:00-21:00, la domiciliu sau într-un restaurant. Alergatul pe stradă cu ceașca de cafea în mână sau mâncarea fast-food nu este pentru ei. Produsele alimentare trebuie să fie crescute acolo, unde te-ai născut: pregătite la abur sau fierte și consumate imediat. Mai mult, mâncarea este o plăcere pe care trebuie să o împarți cu cine ți-e drag, deoarece acest lucru face parte din ritual.

Comunicarea – este motorul vieții sociale, conversația – este o artă. Italienii pot comunica în mod liber cu o persoană total necunoscută, pe orice subiect, astfel încât să le fie cât mai interesant. Temele pe care le abordează într-o discuție pot fi, începând cu recolta speciilor de citrice și cumpărarea vinurilor din regiunea Veneto și Abruzzo la relația dintre Cezar și Cleopatra și dominația arhitecturii romanice din regiunea Emilia-Romagna. Aceste conversații furnizează hrană pentru gândire, îmbogățită cu noi cunoștințe, de oameni noi și extinderea propriilor limite.

Viața nu este alergatul după ceva. Este doar viață. Aici și acum. Italienii trăiesc cu sentimentul că ei au timp pentru tot. Și acest lucru reduce foarte mult nivelul stresului din jurul lor. În așa mod, uiți că te grăbești, iar timp îți ajunge pentru toate, chiar dacă începi programul mai târziu. Astfel, mintea ta se focusează pe ceea ce are de făcut. Oferă-ți timp pentru toate și pentru toți (pentru produsele alimentare, pentru o lungă plimbare pe jos, pentru chat-ul pe îndelete cu un prieten), și vei fi surprins cât de repede aceste lucruri îți vor fi justificate. Calculează-ți timpul tău, deoarece aceasta este calea spre o calitate mai bună a vieții … și progrese mai rapide în multe domenii.

Calitatea vieții – Italienii își organizează totul la cel mai înalt nivel, acest lucru este prioritatea numărul 1. Ei își fac timp pentru tot felul de ocupații cum ar fi: distracția, întâlnirile cu prietenii, petrec timp cu familia, doritul în timpul zilei. Italienii nu trăiesc pentru a lucra, ci lucrează ca să trăiască mai bine.

Fii indulgent cu tine! Este o filozofie a vieții.  În italia poți fi ispitit la orice colț, fie de o cafea delicioasă, de un vin bun sau magazine. Ca să înțelegi cât e de frumoasă viața e important să te alinți în fiecare zi și să-ți faci poftele oricât de neînsemnate nu ar părea.

Familia este ca o cetate. Când nu mai ai bani, iar cei din jur te părăsesc, familia e unica care îți rămâne alături.

Petrec timp cu copiii oriunde și oricând. Îi iau peste tot, în restaurant, în cafenea, salon de frumusețe sau magazine. În oricare din aceste locuri se găsesc ocupații de tot felul pentru copii.

Stil de viață sănătos. Nu țin nici o dietă. Indiferent că mănâncă paste în fiecare zi, echilibrul de legume, fructe, făină îl  urmează cu strictețe. Mai mult decât atât, ei merg pe jos sau cu bicicleta zilnic. Utilizează automobilele în cazuri excepționale. Se întâlnesc des cu prietenii la plajă, parcuri,plajă sau petreceri.

 

Felul cum arată. Să fii bine îmbrăcat înseamnă să te respecți pe tine și pe cei din jur. În cazul în care văd o persoană îmbrăcată în pantaloni scurți, tricouri – știu sigur că e 100% turist.

 

Bunele maniere fac viața mai plăcută. Oriunde te-ai duce, zâmbetul nu trebuie să lipsească. Să te saluți cu toți   oamenii pe care îi întâlnești. Fă lucruri simple care îți fac plăcere și astfel lumea din jurul tău va fi mai bună.

Comentarii