SUNĂ ȘI COMANDĂ-ȚI BANNERUL!

Zina Zen: ,,Nu am apucat să fac botezuri, dar am făcut lansări”

14 februarie, 2015 Autor: Daniela Timofti Foto: promotime.md


,, Nu am avut niciodată curajul să citesc vreo poezie de a mea cu voce tare, însă faptul că zeci de persoane au recitat versurile, mă face să cred că a meritat să scriu această carte” a spus bloggerița și scriitoarea, Zina Zen la lansarea cărții sale ,,It’s complicated”, care a avut loc pe 13 februarie, la Tipografia 5.

Chiar dacă este jurist de profesie, Zina Zen, cu numele adevărat Nicoleta Brînză, a decis să scrie pe blog, pentru a se regăsi. În vară, bloggerița s-a apucat de scris și cărți, iar în luna august, a lansat prima ei carte de nuvele ,,ParaLELE”, în colaborare cu Vica Demici. În ajun de Ziua Îndrăgostiților, bloggerița și scriitoare a adunat 70 de poezii într-un volum pe care l-a numit, simplu, exact ca și caracterul său ,, It’s complicated”.

,, Datorită acestor versuri, eu mă văd prin ochii voștri, văd ce emoții aveți sau ce simțiți. Toți mă întreabă cum a apărut cartea, dar cartea nu are istorie. Nu m-am gândit inițial să public o carte, scriam poeziile pe blog, sau pe  o rețea de socializare, iar multe persoane îmi scriau și mă întrebau unde să găsească anumite poezii. Astfel, a luat naștere cartea, să vă fie mai simplu să găsiți mereu, versurile preferate” a declarat Zina Zen.

La lansare a fost prezent producătorul Dumitru Marian, prieten bun cu bloggerița. ,,Când am citit pentru prima dată blogul Zinei, credeam că sunt cuvinte luate din cărți deștepte, iar mai târziu am cunoscut-o pe Nicoleta. Zina și Nicoleta sunt diferite. Nicoleta este serioasă, ea este om ”cu scaun la cap”, pe când Zina este un om credul. Ea crede în oameni. Mai târziu, am aflat că face plăcinte și le vinde la un târg, iar banii obținuți le oferă copiilor orfani. Pur  și simplu ea este genială. Cât despre cartea ,, It’s complicated” pot spune că sunt poezii femeiești, poezii sensibile, la care noi bărbații nu dăm like, dar le păstrăm și atunci când vrem să le citim, începem să le căutăm.”

Cireașa de pe tort a serii a fost un filmuleț realizat de persoane cunoscute, din Moldova, care s-au filmat  cu telefonul, în timp ce recitau versurile Zinei: Nata Albot, Indiana Zlotea, Tatiana Țîbuleac, Lilia Calancea, Rusanda Cojocaru,  Serghei Cernishev etc.

Unul dintre prietenii Nicoletei, Johnny Alici, a venit cu un cadou muzical. Acesta a cântat două poezii incluse în carte. ,, S-ar putea ca data viitoare când vine Zina la Chișinău să fie lansarea unei piese, nu a unei cărți”, a adăugat Johnny Alici.

Sofia, una dintre cititoare a spus că a descoperit blogul Zinei recent, însă are impresia că o cunoaște de o viață. ,, Mi-a plăcut spiritul său vesel și optimist și am învățat de la ea să mă bucur de viață. Despre lansare pot spune că am așteptat-o de când s-a anunțat, iar cartea mi-o voi face cadou personal cu ocazia zilei de 14 februarie”.

În timpul lansării s-au vândut 196 de cărți la prețul de 149 de lei, iar cititorii au avut ocazia să obțină autograf, dar și să facă poze cu autoarea, Zina Zen.

Comentarii